War Dogs (2016)

wardogs2

3/5

Vi fortsätter med dom verklighetsbaserade filmerna efter Compliance (2012), Everest (2015) och 13 Hours (2016). Detta är då filmen om David Packouz (Miles Teller) och Efraim Diveroli (Jonah Hill) som sålde vapen till staten.

Detta är en film vars story påminner en del om Nicholas Cage rullen Lord of War (2005) där vi får följa honom när han säljer vapen. Dock så är det mer humor i War Dogs vilket både Miles Teller och Jonah Hill gör det bra. Fotot är färglatt och ljust vilket jag tycker fungerade mycket bra.

När det kommer till verkligshetsbaserade filmer så är det lite oklart hur mycket av det dom visar är sant. Vad hände i verkligheten? Har dom lagt till grejer för att göra storyn filmvänlig? Det lilla jag har hittat om den så säger dom att dom dramatiserade storyn en aning, vilket är väntat, men att den verkligen storyn verkligen var out there.

Filmen inleddes med ett bra tempo och lyckades verkligen balansera storyn med humorn på ett bra sätt i dom två första delarna av filmen. Men sen i den tredje akten så är det som att tempos sänks en aning och filmen börjar dra. Man blir nästan lite uttråkad i vissa scener och det sänker filmen en hel del.

Jonah Hill skiner dock i den här filmen och han fortsätter att visa att han har kvalitéer. Miles Teller gjorde det helt okej och vi får även Bradley Cooper i en mindre roll som även han gör det bra. Men det är dock Jonah Hill som verkligen styr den här filmen med sin insats. Han har ett liknande skratt som Jared Letos Joker (det funkade ju dock inte i den filmen).

War Dogs håller bra kvalité i dom två första akterna av filmen men droppar av mot slutet. Den har lite Wolf of Wall Street och Lord of War vibbar men lyckas inte riktigt hela vägen. Jonah Hills insats är höjdpunkten.

Det här inlägget postades i Drama, Komedi och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till War Dogs (2016)

  1. Movies - Noir skriver:

    Var och såg denna på bio utomlands och hade inga direkta förväntningar. Men tyckte den funkade bra och bjöd på god underhållning. Inget jag direkt känner att jag måste se om, men sevärt.

    War Dogs är som du skriver en blandning mellan The Wolf of Wall Street och Lord of War (skrev faktiskt också detta i min text) och det funkar, varken mer eller mindre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *