Iron Man (2008)

maxresdefault

4/5

Detta är då den första filmen i hela Marvel Universumet dom har byggt ihop. Jag är inget större fan av superhjältefilmer, där undantaget är Chris Nolans Batman. Storyn känns ofta väldigt platt och det blir lite mycket popcorn action över det hela. Iron Man höll oväntat hög klass.

Dom ger oss en mycket bra karaktärsutveckling på Tony Starks karaktär från starten i filmen och rakt igenom. Vi har även en rätt “grundad” story där det inte är det gamla vanliga save the world som man får i såna här filmer. När det väl blir action så är det på en lite mindre skala, det påminner lite om filmen Ant-Man.

Något som regissören Jon Favreau och hans writers gjode väldigt bra var att presentera vissa saker i ena halvan av filmen som sen spelar en roll i den andra halvan. Dom lyckades göra det på ett mycket smidigt sätt, vilket inte alltid händer. Men den andra sidan på det så hade dom även grejer som dom inte hade beskrivit som det blev lite deus ex machina över det hela. När dom har en sån avancerad teknologi i filmen så blir det som att dom kan hitta på vad som helst för att hjälpa karaktärerna, vilket sänker det en aning. Man kan även säga något om CGIn, men då filmen är från 2008 så kanske man inte kan klaga på den. Det är lite fram och tillbaka med den, vissa scener är mycket välgjorda medans andra är rätt tydligt att det är CGI.

Oväntat nog så var det Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) som var min favoritkaraktär i filmen. Tony Stark (Robert Downey Jr) har sina moments, men det är Potts som verkar vara mest äkta av alla i filmen. Scenerna mellan henne och Stark är en av höjdpunkterna i filmen. Mycket bra.

Iron Man får en svag fyra i betyg. Nu vill jag dock säga att jag inte jämnför superhjältefilmer med “vanliga” filmer. Utan jag ger betyget efter dom andra superhjältefilmerna jag har kollat på tidigare och gör ett betyg efter det. Hade jag jämnfört den här med vanliga filmer så hade den nog fått en svag trea i betyg. Men filmen överraskade mig lite och är värd en svag fyra i superhjältebetyg som man kan kalla det.

Det här inlägget postades i Superhero och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *