Hidden (2015)

2/5

Hidden är regisserad och skriven av bröderna Matt och Ross Duffer som är bakom en av dom mest överskattade serierna, Stranger Things (yes, i said it). I den här filmen får vi följa Ray (Alexander Skarsgård), Claire (Andrea Riseborough) och deras dotter Zoe (Emily Alyn Lind) som har fått fly till en bunker efter ett virus har spridit sig i staden dom bor. Vi i filmen kliver in efter att dom har suttit där i drygt 300 dagar. Filmens första akt tycker jag var väldigt intressant, speciellt då grundidén till storyn verkade bra. Skådespelarinsatserna och dialogerna var även dom rätt bra tills filmen fortsatte att rulla. I andra och tredje akten så tappade filmen all fart som den hade plockat upp i början.

Skådespelarinsatserna droppade, dialogerna blev platta och storyn seg. En hel del dumma beslut tas och det sänker tillslut den här filmen. Att få en barnskådis att leverera brukar ju inte hända allt för ofta och det är likadant här. I början så trodde jag att hon gjorde det bra, men ju mer och mer hon fick snacka och ju mer och mer Dufferbrödernas manus börja droppa så blev det bara rätt platt tillslut. Alexander Skarsgård gör det dock bra, vilket är trevligt.

Detta är då en film som har en rätt intressant idé men som inte utförs på det bästa sättet. Det tveksamma manuset och dom märkliga valen att köra shaky cam i vissa scener hjälper inte riktigt filmen. Det fanns nog en anledning till att den här filmen gick direkt ut på DVD och inte på bio. En svag tvåa av fem.

Det här inlägget postades i Thriller och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *