Frozen (2010)

4/5

Detta är en film som jag hittade tack vare GoodBadFlicks på youtube. Han har en “Exploring” serie där han bryter ner vissa filmer och snackar om hur dom gjordes. Han brukar ge rätt intressanta tips så jag valde att ge den här filmen en chans. Den har en snygg poster och en rätt intressant story.

Vi får följa dom tre vännerna Joe, Dan och Parker som är iväg på en weekend för att åka lite snowboard och slalom. Detta är då ett ställe som bara har öppet på helgerna så dom ger sig iväg för ett sista åk innan dom vänder hemåt. Det leder till att dom fastnar i liften och därifrån drar storyn igång.

Den första akten av filmen är rätt seg och skådespelarinsatserna är väl sisådär. Det går ju även ihop med rätt knackiga dialoger. Men ju längre filmen rullade ju bättre och bättre blev allting. Det var egentligen bara två grejer som jag hade problem med i storyn. En av dom är en liten sak som jag inte tycker var nödvändig att ha med ens och den andra spelar en rätt stor roll i filmen. Jag förstår varför dom tog den vägen för att ge en annan dimension till allting, men det hade nog kunnat funka utan det också.

Det är dock rätt imponerande att allting är filmat på plats. Dom sitter inte och filmar i en varm lokal eller något sånt, utan dom är ute på berget. Det går även bra in i atmosfären som dom lyckades så bra med. Man känner verkligen hur kallt det är, vilket givetvis går hand i hand med makeupen dom får. Mycket bra.

Trots att större delen är filmad på ett ställe så lyckas dom ändå hålla det intressant och verkligen plocka fram några “edge of my seat” scener. Man satt under delar av filmen och tänkte “varför gör dom inte så och så” men gång på gång så svarar dom på den frågan. Antingen att karaktärerna gör det eller helt enkelt förklarar att det inte funkar. Dom har verkligen lagt ner tid på att göra storyn så vattentät som det bara går. Det ska dom verkligen ha cred för, så bra.

Det är även tre rätt okända skådespelare, iallafall för mig då jag inte hade hört talas om dom. Som jag skrev tidigare så började dom rätt knackigt men sen när väl filmen har rullat ett tag så höjer dom verkligen sin nivå, speciellt Emma Bell.

Detta är en iskall thriller med en väldigt unik story. Gillar ni filmer som i princip bara utspelar sig på ett ställe så rekommenderar jag verkligen den här. Det är en lågbudget film men det funkar ändå så bra.

Det här inlägget postades i Thriller och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Frozen (2010)

  1. Sofia skriver:

    Roligt att den gick hem hos dig. Jag var nog tyvärr lite för fokuserad på genus- och djurperspektiv för att kunna uppskatta de realistiska miljöerna

    https://bilderord.wordpress.com/2012/05/28/frozen-2010/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *