Passengers (2016)

2/5

När det kommer till trailers så brukar jag sällan gå igenom dom. Men Passengers trailern spelade inför både Hacksaw Ridge och Star Wars, så det var klurigt att inte missa den. Jag tyckte redan då att den verkade spoila väldigt mycket i filmen. Men trots det så hade jag ändå ett litet intresse för den här filmen främst på grund av den intressanta grundstoryn.

Vi får följa Jim Preston (Chris Pratt) och Aurora Lane (Jennifer Lawrence) som vaknar upp 90 år för tidigt på ett rymdskepp som är påväg till en ny planet. Varför vaknade dom upp så tidigt? Vad är det för problem med skeppet?

Det var ungefär så jag tänkte runt storyn vilket verkligen höjde intresset trots den tveksamma trailern. Den inleder även på ett sätt som jag inte trodde den skulle, så jag fick upp förhoppningarna att detta kanske är en annan film än jag hade förväntat mig.

Både Jennifer Lawrence och Chris Pratt är enkla att tycka om och det är just dom som gör den här filmen. CGIn är väldigt bra, men utöver det så faller filmen på allt annat. Massor med plotholes, en hel del dumma dialoger och skämt som inte alls lyckas. Man sitter ju och funderar på varför dessa två storstjärnor väljer att göra en sån här film. Var manuset bättre än vad filmen blev? Stor paycheck? Dessa två lär ju kunna välja och vraka mellan projekt, speciellt Jennifer Lawrence som är en av dom bästa kvinnliga skådespelarna i Hollywood.

Jag ville verkligen att den här filmen skulle vara bättre än alla sa att den var. Men det verkar vara en cashgrab film med två storstjärnor i huvudrollerna. Två av fem.

Det här inlägget postades i Sci-Fi och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Passengers (2016)

  1. Kände ungefär samma efter att ha sett Passengers, även om jag gav filmen en fyra av fem.

  2. Pingback: Årslista 2016: Plats 70-61 | FILMNIGHT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *