American Honey (2016)

4/5

Detta är en av dom mest äkta filmerna jag har gått igenom. Allt från hur den är filmad till hur karaktärerna beter sig är verkligen äkta. Det går även ihop med dialogerna som funkar mycket bra då man nästan kan tro att dom är improviserade. Dom använder en handheld kamera vilket gör att man verkligen är mitt i allting under storyns gång. Dock kan det bli lite tröttsamt efter ett tag, speciellt då filmen har en speltid på 163 minuter, vilket är alldeles för länge.

Vi får följa 18-åriga Star (Sasha Lane) som följer med ett gäng ungdomar som glider runt USA och säljer tidningar. Det är väl inte dom mest laglydiga personerna och dom härjar en hel del.

Shia LaBeaouf gör det mycket bra i den rollen han har. Sasha Lane, hennes första roll, imponerar verkligen. Egentligen så gör alla skådespelare det bra och det går nog ihop hur bra manuset är. Storyn är väl inte superintressant men allt annat runtomkring funkar så bra.

Soundtracket är väldigt bra. Dom använder en hel blandning från klassisk musik till hip hop till country. Den passar ju också in mycket bra om man går efter vad det är för karaktärer i filmen. En hel del av musiken spelas i deras minibuss som dom åker runt i.

Karaktärerna känns så äkta rakt igenom. Det är dessa ungdomar från olika spår i livet som träffas och åker genom USA i deras minibuss. Dialogerna dom har är så klockrena för folk i den åldern och dom beter sig som dumma ungdomar gör. Sasha Lanes karaktär sätter sig även i en hel del tveksamma situationer vilket verkligen visar hur naiv hennes karaktär är.

Detta tror jag dock inte är en film för alla. Inte nog med att den är så jävla lång men den rullar på i ett rätt lågt tempo och det händer inte allt för mycket. Vi får helt enkelt följa med Sasha Lanes karaktär där hon åker på en road trip och träffar på olika personer och lär sig om livet som en vuxen. Men filmen känns så jäva äkta, så gillar ni coming of age historier så rekommenderar jag verkligen American Honey.

Det här inlägget postades i Drama och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *