Deepwater Horizon (2016)

4/5

Detta är då en film om folket på oljeriggen Deepwater Horizon som exploderade vilket ledde till den värsta oljespillningen i amerikansk historia. Så detta är då ännu en verklighetsbaserad film vilket jag verkligen tycker om. Regissören är Peter Berg, som tidigare gjort Lone Survivor (som jag tyckte om) och två avsnitt i min favoritserie, The Leftovers. Detta var ingen story jag visste allt för mycket om innan filmen. Det lilla jag visste var det som hände efter allting, med sjävla oljespillnigen och hur det påverkade naturen.

Detta är dock ingen film om det som hände efter. Utan detta är om personerna som var på plats när det hände och vad dom gjorde för att ta sig därifrån. Mark Wahlberg spelar huvudrollen och gör det bra. Men det är dock Kurt Russell och John Malkovich som ger dom bästa insatserna. Det dom gjorde så bra med storyn var att beskriva en hel del på ett enkelt sätt hur dessa grejer dom arbetar med funkar. Så vi får veta vad som går fel när själva explosionen drar igång. Actionscenerna, om man nu kan kalla dom det, är välgjorda.

Detta är utan tvekan en bra film som förklarar sin story på ett bra sätt. Istället för att fokusera på det som det har snackats om så enormt mycket i media så valde dom att ge storyn till dessa personer som var på plats vilket verkligen funkade. Det är bra skådespelarinsatser across the board. Utan tvekan en film som jag rekommenderar.

Det här inlägget postades i Drama och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Deepwater Horizon (2016)

  1. Movies - Noir skriver:

    Håller med i det mesta du skriver. Kurt Russell och John Malkovich är inte helt oväntat bäst. Actionscenerna är bra och jag gillar också uppbyggnaden. Det är väl under filmens senare delare då det blir lite för hjälteaktigt som jag tycker filmen tappar en del. Men god “underhållning” (med tanke på ämnet) och välgjort.

    Så här skriver jag om Deepwater Horizon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *