Nocturnal Animals (2016)

3,5/5

Nocturnal Animals handlar om Susan (Amy Adams) som är någon slags art dealer eller något liknanade. Hon är en del av överklassen i USA där hon tillsammans med sin man bor fint men under ytan så är det inte riktigt perfekt. En dag så får hon en bok skickad till sig från sin ex-man, Edward Sheffield (Jake Gyllenhaal), som både har skrivit den och tillägnat den till henne. När hon väl börjar gå igenom boken så är den mer personlig och våldsam än vad hon hade förväntat sig.

Dom berättar storyn på ett rätt intressant och unikt sätt. Vi får följa Susan i nutid samt i flashbacks med Edward. Vi får även en storyline när hon läser igenom boken. Så det är tre olika grejer som utspelar sig samtidigt och det funkar verkligen bra. Det är Tom Ford som har regisserat den. Han är en modedesigner och det kan man verkligen förstå om man går efter fotot i filmen. Det är verkligen stilrent rakt igenom.

Detta är dock en film som lyfts upp rejält av skådespelarinsatserna. Amy Adams har inte allt för många dialoger under filmens gång, men hon säljer verkligen sin karaktär med sina ögon och ansiktsutrryck. Hon spelar en sån ledsen karaktär på ett klockrent sätt. Jake Gyllenhaal, Michael Shannon och Aaron Taylor-Johnson gör väldigt bra insatser. Ge dom alla en oscarnominering var. Så bra.

Detta är en rätt långsam film som jag verkligen hade förväntat mig mer av. Den har ju blivit rätt hyllad och den hypen hade man inte missat direkt. Men den funkade inte riktigt för mig, det är skådespelarinsatserna som gör den här filmen enligt mig. Men gillar ni mörka thrillers så rekommenderar jag verkligen Nocturnal Animals.

Det här inlägget postades i Thriller och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nocturnal Animals (2016)

  1. Pingback: Årslista 2016: Plats 40-31 | FILMNIGHT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *