The Perfect Host (2010)

4/5

“I can’t speak for everyone here, but I’m having a great time.”

The Perfect Host är både regisserad och skriven av Nick Tomnay och detta var hans första långfilm. Clayne Crawford spelar John Taylor, en man som har rånat en bank och är på flykt från polisen. Han försöker hitta ett ställe att gömma sig på, så han börjar ringa på hos olika hus för att fråga om han kan komma in och ringa ett samtal. Han blir först nekad men hamnar tillslut vid ett hus där Warwick Wilson (David Hyde Pierce) bor och han bjuder då in John Taylor. Det är därifrån main storyn drar igång.

Mer än så borde ni inte veta då den här storyn är rätt intressant ihopsatt. Klicka inte igång en trailer eller något sånt, utan ge er på filmen direkt. Det gör ju dock det lite klurigare för mig att skriva om filmen utan att knappt nämna storyn. Nåja. Det är David Hyde Pierce, som tidigare varit med i Fraiser, som gör en väldigt bra insats som den väldigt udda mannen i huset. Han säljer verkligen den här karaktären.

Komedi, Crime och Thriller placerar IMDB filmen som (dom brukar ju vara lite borta när det kommer till sånt) men här stämmer det rätt bra. Nu är det ju dock inte en rak komedi utan det är mer en mörk komedi. Men det var många gånger man satt där och tänkte “what the fuck?”.

Nu är det ju dock inte en helt felfri film. Dom två första akterna håller en bra kvalité och lyckas berätta storyn på ett så bra sätt. Men sen är det delar i tredje akten där det är som att Nick Tomnay och Krishna Jones inte visste vars dom ville ta storyn. Jag tror nästan att filmen hade funkat mycket bra om den bara var runt 60 minuter. Det händer även en hel del sammanträffanden i storyn vilket inte riktigt funkar. Visst, detta är en film och det är inget man egentligen tänker på om det händer några gånger. Men när dom dyker upp alldeles för ofta så dras man ut ur storyn. Det borde ju falla på manuset ännu en gång.

Den lämnar även en hel del frågor efter sig. Det kan ju dock vara så att jag har missat vissa detaljer men denna film kan vara trevlig att diskutera med andra. Så många udda grejer som försegår och sånt. The Perfect Host rekommenderas verkligen!

Det här inlägget postades i Komedi, Thriller och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *