Monsters (2010)

3,5/5

Om man ska förstå sig på storyn på ett bra sätt så borde man börja från början. Så sex år innan filmen drar igång så har NASA hittat nytt liv i vårat solsystem vilket givetvis gör att dom skickar upp grejer dit för att få mer information. Det gick inte som det skulle och raketen kraschade på väg ner från rymden i Mexico. Den hade med sig monster som sen dess har börjat ta över delar av Mexico som nu är kallat “Infected Zone”. Sex år efter det så kliver vi in med våra huvudkaraktärer.

Det är då Andrew Kaulder (Scoot McNairy) som jobbar med att fotografera dessa monster. Han får då ett samtal från sin chef som säger åt honom att försöka få ut hans dotter, Sam Wynden (Whitney Able), ur landet. Vi får då följa dessa två när dom försöker ta sig ur ett Mexico som är avspärrat pågrund av dessa monster. Det dom gör så bra är att beskriva världen utan att egentligen snacka om den så mycket. Allt är så normalt för karaktärerna vilket filmens slogan kanske beskriver rätt bra; Now, it’s our turn to adapt.

Gareth Edwards gjorde special effects, regisserade och skrev manuset. Det är verkligen imponerande att han tog hand om så mycket runtom filmen. Han hade även en budget på bara, om vi snackar hollywood pengar, 500 tusen dollar. Filmen har ju en rätt intressant backstory på hur den gjordes. Dom filmade på random ställen i dom länderna dom hade valt ut att dom skulle vara. Så många gånger hade dom inte tillåtelse att filma på dessa ställen. Större delen av folket i filmen är inte skådespelare utan det är helt vanligt folk som dom betalade för att vara med i en liten roll. Dom två mainskådespelarna, Scoot McNairy och Whitney Able, fick outlines om vad deras scener skulle handla om och improvisera resten runtomkring det. Vilket verkligen funkade riktigt bra då scenerna flyter på och känns äkta tillsammans med dialogerna.

Monsters har dock blivit rätt sågad och en av anledningarna kan nog vara att folket klev in med helt fel förväntningar. Detta är inte en monsterfilm, detta är en film om två karaktärer som ska ta sig från ett ställe till ett annat med sci-fi som bakgrund. Det är karaktärerna som gör filmen. Man ska inte gå in och förvänta sig en “Godzilla” eller något liknanade. Detta är en film om det som händer efter monster har tagit över delar av städerna. Så det är nog inget för alla, men vill ni ha en rätt unik story så rekommenderar jag verkligen den här.

Det här inlägget postades i Drama, Sci-Fi, Thriller och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Monsters (2010)

  1. Sofia skriver:

    Imponerande välgjord med tanke på budgeten, jag hade kanske lite mer problem med själva storyn

    https://bilderord.wordpress.com/2012/05/14/monsters-2010/

    • Simon skriver:

      Jo, det har du ju helt rätt i. Det jag gillade med den här var hur dom valde att berätta storyn på ett annat vis än vad det brukar vara. Det funkade rätt bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *