Krisha (2015)

4/5

Krisha är en kvinna som har dragits med en hel del problem. Hon har tidigare tappat kontakten med sin familj men har nu blivit hembjuden till Thanksgiving. Hon har förlorat en finger och går nu på tabletter men har helt och hållet droppat alkoholen. Hennes son har växts upp med hennes syster och nu ska dom träffas igen. Vi får sakta men säkert följa med henne när hon tappar kontrollen helt och hållet.

Redan från den öppnande minuten av filmen så sätter dom tonen. Då får vi en lång scen där kameran pekar rakt på våran huvudkaraktär som stirrar rakt ut i publiken (bilden är ovanför). Det är någonting som är så jävla otäckt med den av någon anledning och det sätter verkligen tonen på hur mörk filmen är. Den är även väldigt grundad i sin story så man hade nästan kunnat säga att det är en “verklig skräckfilm”. Alkohol och drogberoende är nog en grej som många på ett eller annat sätt kan relatera till. Det är så jävla destruktivt och det har Trey Edward Shults förmeldat så bra i den här filmen. Detta är även hans första film vilket är imponerande då fotot är mycket bra. Krisha Fairchild, som spelar Krisha, gör en väldigt bra insats i huvudrollen. Det är nästan som att hon spelar två karaktärer under filmens gång.

Manuset är mycket bra även det där karaktärerna känns äkta. Det är samma med dialogerna som flyter på utmärkt. Shults låter även scenerna rulla lite extra länge vilket jag tycker om. Musiken dom använder är väldigt udda och då menar jag UDDA. Det är lite svårt att förklara hur det låter men det passar in bra med vad dom försöker förmedla i filmen.

Detta är en sån undersedd film. Den har bara runt 1700 ratings på IMDB vilket är väldigt lågt. Fler borde verkligen ge den här en chans, trots att det kanske inte är en film för alla. För den är rätt udda och rullar väl inte så snabbt. Men vill ni ha en film som berättar en ÄKTA story, då rekommenderar jag verkligen Krisha.

Det här inlägget postades i Drama och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *