Blogglistans Favoriter

“Om du fick välja en film du skulle rekommendera, vilken skulle det vara?”
Det var frågan jag ställde till dom filmbloggarna som jag följer under “Blogglistan”. Oväntat nog så fick vi en hel del olika filmer från olika genres, vilket verkligen är trevligt.

Fiffi: The Fall (2006)
Elsa: Big Fish (2003)
IHeartFantasy: The Lord of the Rings (2001)
Nerdbird: Velvet Goldmine (1998)
TheMovieFreak: The Fifth Element (1997)
Flmr: The Shawshank Redemption (1994)
Seriespaning: Natural Born Killers (1994)
Bilderord: Nightmare Before Christmas (1993)
Jojjenito: The Grave of the Fireflies (1988)
Moviesnoir: Manhunter (1986)
Filmitch: The Godfather 2 (1974)
Fripps21: The Godfather (1971)
PappaÄlskarFilm: The Planet of the Apes (1968)

Jag gillar verkligen blandningen här. Fiffi levererade några filmer så jag valde en av dom som lät intressant. The Fall är ingen film som jag tidigare har hört talas om, men storyn lockade. Fripps och Flmr rekommenderade #1 och #2 på IMDBs topplista, The Shawshank Redemption och The Godfather. Vi har två animerade filmer på listan från Jojjenito och Bilderord. Sen har vi tre filmer som är rätt splittrade. Sci-Fi rullen The Fifth Element, thrillern Manhunter och Velvet Goldmine som är ett drama.

Nu följer jag ju flera bloggars om lutar mer åt seriehållet men om ni nu ramlar in här och vill vara med på listan så är det ju bara att lämna en kommentar!

Det här inlägget postades i Animerat, Drama, Komedi, Romantik, Sci-Fi, Skräck, Thriller och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Blogglistans Favoriter

 1. filmitch skriver:

  Missade denna fråga men jag sällar mig till Fripp och svarar The Godfather 1+2 (ser dessa som en film). Är ständigt sugen på att se om denna film.
  Filmitch

 2. Sofia skriver:

  Vilken rolig blandning du fått! Jag drabbades dock av eftertankens kranka blekhet:
  jag tappade totalt bort att också pusha lite för en av mina favoritregissörer, Akira Kurosawa. Yojimbo – Livvakten är en klassisk samurajfilm som är lite kortare än De sju samurajerna. En helt annan typ av film är Ikiru – Att leva, realistisk och lite melankolisk. Båda är toppfilmer i min bok och väl värda ett försök.

  Om du nu ville ha ännu fler alternativ tänker jag 😀

 3. Seriespaning skriver:

  Kul inlägg och många bra filmer 🙂 Hade rekommenderar Natural born killers.

 4. Elsa skriver:

  Håller med Fiffi om filmen The Fall, väldigt sevärd. Dock är den jag hade tipsat om nog Big Fish (2003). Passar dock inte alla, men för de med liknande smak som mig. Annars Stand By Me (1986) som är en helt fantastisk film enligt mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *