Hard Candy (2005)

3/5

Om man skulle placera Hard Candy i någon kategori så skulle det vara “Obekväm”. Det är det ordet som man kan beskriva den här filmen. Den är obekväm rakt igenom. Inte nog med det kalla udda fotot och hur dom har valt att filma allting så har den en sån story som är obekväm i sig. Det handlar om en ung flicka (Ellen Page) som träffar en man över internet. Hon tror dock den här mannen är en pedofil och ska försöka få fram sanningen från honom.

Öppningen av den här filmen är ruggig på sitt egna sätt. Där kommer man ju tillbaka till ordet obekväm. Vill ni ha en obekväm scen så är det bara att gå igenom dom första 15-20 minutrarna i Hard Candy, fyfan.

David Slade som regisserade den här filmen gjorde några rätt udda saker när han klippte mellan vissa scener. Det är nästan som att det är one shot ala Birdman. Men han använder sig alldeles för mycket av shaky cam när det egentligen inte behövdes.

Patrick Wilson gör det så bra med sin karaktär. Han har en jävla förmåga att visa känslor den mannen, mycket bra. Det är dock Ellen Page som imponerar mest. Nu vet jag inte hur gammal hon var i den här filmen men detta måste ju ha varit filmen där hon klev in och tog lite plats i Hollywood. En riktigt bra insats rakt igenom.

Detta är ju dock ingen “rolig” film om man säger så. Jag skulle sätta den tillsammans med den danska filmen Jagten. Det är ingen film som man tycker om på det viset, trots att dom är välgjorda. Båda filmerna vandrar runt samma ämne, dock så är Jagten mer grundad i sin story.

Skulle jag rekommendera den här? Vette fan alltså. Den har två väldigt bra insatser från Patrick Wilson och Ellen Page. Men det är ju ingen rolig film att spendera sin tid på. Den drar sig runt mörkret en hel del men det finns kvalité här.

Det här inlägget postades i Thriller och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Hard Candy (2005)

  1. Movies - Noir skriver:

    Länge sen jag såg denna (var nog kort efter att den kom) och tyckte den inledde lovande och som du skriver obekvämt, fast på ett sätt som väckte intresset. Efter ett tag vände det hela och jag störde mig ordentligt på Ellen Page och hennes karaktär.

  2. Sofia skriver:

    Jag vill också minnas att jag främst fastnade för Page och hennes insats. Filmens historia tar dock kanske ett par för många vändningar för sitt eget bästa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *