The Shallows (2016)

2,5/5

Haj vs människa.
Det är grundidén till The Shallows och den kommer inte riktigt med något nytt heller. Detta är ju ingen film som man hade några som helst förväntningar på, främst på grund av just storyn. Det är en kvinna som fastnar med en haj runtom sig, ganska straightforward. Trots att filmen är rätt kort så är den ändå nästan lite för lång. Dom drar ut på en hel del grejer speciellt med alla dessa jävla scener med slowmotion. Dom två första akterna höll ändå en duglig nivå tills den sista och tredje akten där filmen fullständigt rasade i kvalité. Det var nästan som att dom gjorde en parodi av sin egna film.

Nu var ju dock inte allt negativt. Jag gillade det färglada fotot och några scener. Dom två som står ut så är det när dom filmar högt uppifrån och ner när Blake Livelys karaktär simmar ut för att surfa. Riktigt snyggt. Den andra är när hajen dyker upp i vågen.

Blake Lively då? Jo, hon lyckas bära den här filmen på ett bra sätt. Har ingenting negativt att säga där. Trots att hon har ett rätt tveksamt manus att jobba med så säljer hon det.

Under filmens gång så tänkte jag att detta är nog en film som är gjord för småpengar för att enkelt sätta in lite cash på pluskontot när den väl går ut på bio. Dom gör ju ofta sånt med skräckfilmer. Snacka om förvånad man blev när budgeten tydlgen var 17 miljoner dollar. Så pass. Dom klappa dock hem 55 miljoner dollar på bio så studion är nog nöjd.

Är den här filmen värd att ge en chans? Sure. Den är kort och är rätt enkel att sitta igenom. Men ni ska inte förvänta er någonting nytt. Fotot är dock trevligt och Jaume Collet-Serra regi är mycket bra. Den är helt okej, inte mycket mer än så.

Det här inlägget postades i Drama, Thriller och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till The Shallows (2016)

  1. filmitch skriver:

    Helk ok bör tillägga att jag gillar filmer med farliga djur i vattnet och brukar vara väldigt förlåtande mot dessa;)
    Brittiska In the Deep är dock strået vassare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *