The Accountant (2016)

4/5

The Accountat alltså. Följer man bara namnet så låter det ju inte som en allt för intressant film. Vad är det som är så intressant med en man som jobbar med siffror? Nåja. Lägg till att han har autism och är tränad som en assasin och vi har en film. Här får vi då följa Christian Wolff som spelas av Ben Affleck. Han jobbar som en accountat åt folk som kanske inte riktigt följer lagen. Samtidigt som FBI börjar närma sig honom så tar han ett legit jobb att lista ut pengasituationen åt ett företag, det går ju dock inte som det tänkt sig och det leder till en hel del action och drama.

Detta är en cast som är fylld med en hel del kvalité. Ben Affleck ger en väldigt bra insats i huvudrollen, han säljer verkligen sin karaktär på ett as bra sätt. Han har Anna Kendrick, J.K. Simmons, Jon Bernthal, John Lithgow och Jeffery Tambour runtom sig så kvalité finns det gott om. Jag tycker om Jon Bernthal efter sin roll i The Walking Dead och sen sin mycket bra insats i Fury. Här ger han ÄNNU en mycket bra insats och borde verkligen få större roller än dom han har.

Storyn är ju verkligen unik. En actionhjälte med autism är ju inte vanligt om man säger så. Dom säljer även in det på ett bra sätt så man kan tro på det. Jag tycker storyn är mycket bra upplagd förutom en grej som inte kändes allt för nödvändig. Actionscenerna kan man dra lite parareller med John Wick där dom inte kör onödigt mycket shaky cam samt snabba cuts. Istället låter dom scenerna rulla vilket gör att allting funkar klockrent. Där ska dom verkligen ha ett plus.

När han använder sig av det där stora geväret då är verkligen ljudet A+. Jävlar vad det smäller på bra, det hade nog funkat ännu bättre på bio. Så det finns verkligen en hel del kvalité här. Filmen kliver dock in lite i “standard action” grejerna ibland men samtidigt i andra scener så går dom emot dom. Så dom blandar och ger en hel del men överlag så var detta verkligen en oväntat bra film. Ben Affleck gör verkligen en superinsats här.

Detta är ett välgjort actiondrama, så oavsett om ni inte gillar det så rekommenderar jag verkligen The Accountat.

Det här inlägget postades i Action, Drama och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *