The Usual Suspects (1995)

Regissör: Bryan Singer
Skriven av: Christopher McQuarrie
Skådespelare: Kevin Spacey, Gabriel Byrne, Chazz Palminteri

RT: 88%
IMDB: 8,6

The Usual Suspect är ju en film man har hört talas om en hel del. Den är rankad på 26:e plats på IMDBs top 250 lista vilket verkligen är imponerande. Det som man har hört mest om runt den här filmen är storyn och avslutningen på filmen. Så jag hade en hel del förväntningar då jag tycker om filmer som handlar om ett mysterium. Men rätt tidigt in i filmen så hade jag i princip listat ut vars dom var på väg med storyn, vilket verkligen var en besvikelse. Nu kanske inte filmen har åldrats på bästa sätt heller, så det kan ju vara en anledning. Men jag trodde verkligen dom skulle komma med något mer än det.

Det blev verkligen en kort recension av den här filmen och det mesta är på grund av att man inte kan säga mycket om den utan att spoila något. Den har en intressant grundidé och berättar den på ett bra sätt. Men här är det verkligen så att förväntningarna fällde den, tyvärr.

3/5

Det här inlägget postades i Drama och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till The Usual Suspects (1995)

  1. Sofia skriver:

    Oj då, det var synd att den inte levde upp till hajpen. Jag såg den när det begav sig på biograf och blev helt bergtagen av slutet. men då hade jag förstås inte en aning om vad jag skulle förvänta mig och sådant spelar förstås in

    • Simon skriver:

      Det är väl just därför. Det jag har hört är ju att The Usual Suspects var en av dom första filmerna att använda sig av den twisten dom gjorde. Men sen dess så finns det ju i så många filmer och det blir lätt att lyckas lista ut vars dom ska dra storyn. Nåja, den var helt okej ändå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *