Split (2016)

4/5

Detta är en film som ni borde gå in i utan att veta om allt för mycket om storyn. Jag visste om lite för mycket och då blir inte filmen lika bra. Så jag tänker inte ens nämna vad storyn är.

James McAvoys insats i huvudrollen är verkligen speciell. Hade filmens släppts tidigar så hade det inte varit förvånande om han hade fått en Oscars-nominering. Att han lyckas sätta ihop en karaktär som känns så verklig på det viset han gör, det är verkligen speciellt. Så bra.

Det var egentligen bara en sak som jag inte riktigt tyckte om i storyn samt en fråga om en grej som hände mot slutet av filmen. Så jag klev in på internet och lyckades hitta ett svar på just den frågan. Vilket i sig tog bort den grejen jag inte tyckte om i storyn då det verkligen var klockrent uppsatt. Då kan man ju dock säga att är det verkligen rätt när man måste leta reda på info för att förstå vad dom menade? Lite så är det ju.

Men det höjer verkligen filmen om man förstår vad dom menade. Nåja, det är klurigt att skriva en recension utan att knappt nämna något. Men det är utan tvekan en väl ihopsatt thriller med en väldigt bra insats av McAvoy i huvudrollen. Rekommenderas verkligen.

Det här inlägget postades i Skräck, Thriller och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Split (2016)

  1. Sofia skriver:

    Förstår att du inte vill spoila, men jag blir ändå nyfiken på vilket frågetecken som kvarstod för dig. Det känns som att jag har missat något 😀 Håller med om att McAvoys insats är filmens stora behållning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *