Fences (2016)

2,5/5

Fences är en film som är baserad på August Wilsons teaterpjäs med samma namn. Denzel Washington regisserar och är huvudkaraktären och är uppbackad av en av Hollywoods skickligaste kvinnliga skådespelare, Viola Davis.

Det var ju rätt givet att den här filmen skulle vara enormt dialogfylld då det som sagt är en story som kommer från teatern. Dom håller sig i större delen av filmen runt deras hus och snackar om massvist med olika saker. Dialogerna är jävligt välskrivna, det är det inget snack om. Den påminner lite om Jackie som också var väldigt dialogfylld och inte hade allt för mycket story runtom sig. Vilket inte riktigt är min typ av film.

Casey Affleck håller jag som etta när det kommer till dom bästa manliga skådespelarinsatserna som är nominerade. Men innan jag gick igenom Fences så hade jag den kategorin klappat och klart. Denzel Washington gör dock en riktigt jävla bra insats här och han kan nog vara rätt nära Casey Affleck om statyettet. Hans karaktär inger sån jävla respekt rakt igenom och han levererar sina dialoger på ett genuint sätt. Viola Davis är som vanligt bra och även hon är nominerad och går upp emot Naomie Harris, Octavia Spencer, Michelle Williams och Nicole Kidman. Där är det väldigt öppet om priset.

Fences är en film som verkligen rullar sakta. Det är inte några enorma grejer i storyn utan den litar på att våra huvudkaraktärer kan bära filmen med dom väldigt välskrivna dialogerna. Håller det? Utan tvekan. Men det är inte mycket som lyckas hålla mitt intresse. Jag gillar story, det är ofta det som lockar mig till filmerna. Här är det inte allt för mycket sånt.

Dom hade dock några riktigt bra scener vilket alltid är ett plus. En grej som var rätt imponerande hur dom kunde ta en scen och låta den gå från att vara ett lugnt samtal om random saker till att dom nästan bråkar. Dom lyckades få in det smidigt vilket är trevligt.

Är detta en film för alla? Nej, verkligen inte. Jag hade inga planer på att gå igenom den här filmen men när den blev nominerad som bästa film som kände jag att jag var tvungen att ge den en chans. Det är samma sak som jag sa om Jackie, det är inte min typ av film. Men gillar ni teater och sånt där så kanske Fences kan vara något för er ändå!

Det här inlägget postades i Drama och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fences (2016)

  1. Pingback: Årslista 2016: Plats 60-51 | FILMNIGHT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *