The Monster (2016)

2,5/5

“My mom tells me there’s no such thing as monsters. But she is wrong.”

Det är något med skräckfilmer och till viss del komedier där så många av dom rasar i kvalité när dom kliver in i tredje akten. The Monster är inne och vandrar på den stigen efter en intressant start.

Om vi klappar ihop storyn lite kort så handlar det om en mor och en dotter som fastnar mitt ute i skogen på en väg efter att dom kört på en varg. Bilen är helt kvaddad och dom kan nu inte ta sig någonstans. Det är dock någonting mer som rör sig runt i skogen.

Det är flera som har sagt att filmen har marknasförts på fel sätt. Det är dock inget jag kan säga då jag inte går igenom trailers innan filmen, men om man bara går efter IMDB så har dom satt den som skräck och drama. Jag skulle nog inte placera den som en skräck utan mer som ett drama med ett monster.

Jag brukar ofta gilla filmer som berättar en “story bakom storyn” som dom gör här. Men trots att The Monster är snyggt filmad och har några riktigt fina scener så håller den inte riktigt hela vägen. Vi hoppar mellan flashbacks när dom bygger upp dessa två karaktärer och sen flyttas vi tillbaka till när dom sitter i bilen. För att sen gå in i en “actionscen” vilket i sig blir så jävla stökigt. Sen vandrar dom, som vanligt med skräck, in i dom gamla vanliga standard grejerna vi får i såna här filmer. Vilket i sig är lite av en besvikelse.

Det som den här filmen verkligen har som fördel är Zoe Kazan och Ella Ballentine. Trots att det känns som att Zoe Kazan är lite ung för den rollen hon har så gör hon det väldigt bra. Ella Ballentine imponerar verkligen som hennes dotter och båda gör verkligen det mesta av det dom har att jobba med. Mycket bra.

Det är iallafall fint att dom försöker hitta på någonting kreativt med storyn trots att det inte är någon superfilm. Men det är bra att vi har folk som går ut och gör såna här filmer så det inte bara levereras remakes och allt sånt där. Respekt.

Det här inlägget postades i Drama, Skräck och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till The Monster (2016)

  1. Pingback: Årslista 2016: Plats 70-61 | FILMNIGHT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *