Ghostbusters (2016)

Så dålig kan den väl inte vara?
Detta skriver jag då innan jag har startat filmen. Jag ställde samma fråga innan Suicide Squad och Batman v Superman, som båda blev rejält sågade. Ghostbusters kan dock ha fått det mesta då folk hatade den redan innan den hade släppts. Sen finns det ju grupper med folk som tycker olika om den. Vissa ville inte ha en remake av en sån stor klassiker som Ghostbusters medans andra hatade den för att det är kvinnor i huvudrollerna. Detta var då INNAN filmen hade släppts. Det gör det ju inte riktigt bättre när dom går ut i media och kastar skit på dom som hatar på filmen, vilket i sig gör att det blir ännu mer gafflande. Det ska säga att jag inte har kollat på orginalet.

Jag gillar Kristen Wiig trots att hon kanske väljer lite udda projekt ibland. Men hon har visat att hon är en skicklig skådespelare i filmer som The Skeleton Twins och Welcome to Me. Melissa McCarthy brukar ju inte gå hem hos alla och jag har tidigare tyckt om henne en hel del. Men hon väljer rätt tråkiga roller.

Jag har INGA förväntningar på den här filmen.

Efter filmen
Näh. Detta var väl ingen höjdare, va?
Det finns en hel del problem i den här filmen. En av dom som verkligen är tydlig, enligt mig, är dialogerna. Nu vet jag inte till vilken ålder dom siktar på med den här filmen, men kom igen. Det är så MÅNGA barnsliga skämt att det snabbt blir rätt löjligt. Här är mina plus och minus med filmen;

+ Chris Hemsworth
+ Leslie Jones
+ Kreativa spöken

– Storyn
– Dialogerna
– Skämten
– CGIn

Det landade då på tre plus och fyra minus. Chris Hemsworth och Leslie Jones hade dom två mer intressanta karaktärerna och det var bara deras karaktärer som fick mig att småskratta lite. Några av spökena, speciellt i tredje akten, är riktigt kreativa trots att CGin kanske inte är på toppnivå.

Det är ju just CGIn också som man kan ställa sig frågan hur dom failade med den. Detta är då en film med en budget på 144 miljoner dollar, hur kan man då sätta ihop en film där CGIn är så platt?

Det finns ju inte mycket att jubla om när det kommer till storyn heller. Fast det kanske är något man borde ha förväntat sig då komedier brukar verkligen leverera tråkiga stories. Lägg därtill dialogerna samt skämten och vi har en film som verkligen inte levererar. Men var filmen så dålig som dom säger?

Alltså, nästan. Det finns ju inte mycket positivt att plocka från den här filmen. Det är en platt och jävligt tråkig komedi med en bra cast. Det är inte mycket mer än så.

2/5

Det här inlägget postades i Komedi och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ghostbusters (2016)

  1. Pingback: Årslista 2016: Plats 80-71 | FILMNIGHT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *