The Handmaiden, The Eyes of My Mother & The Edge of Seventeen

The Handmaiden (2016)
Stylish.
Det är ett bra ord att beskriva The Handmaiden. Fotot är enormt bra och snyggt ihopsatt. Det är så många scener som är så jävla välgjorda att det spelar nästan ingen roll att filmen drar ibland. Intressant att Sydkorea inte valde att låta den här filmen ha en chans på en Oscar, för jag tror verkligen dom hade kunnat vinna en. Storyn är rätt så intressant och berättas på ett bra sätt. Den känns dock lite för lång men som sagt, fotot gör så att man knappt bryr sig om det. Mycket välgjord, rekommenderas verkligen.

4/5

The Eyes of My Mother (2016)
The Eyes of My Mother är så jävla otäck på sitt egna lilla vis. Dom har valt att göra filmen i svart vitt vilket verkligen hjälper till att skapa den där otäcka stämningen som filmen rör sig i. Dom har en rätt bra grundidé till en story och berättar den på ett helt okej sätt. En mycket bra insats av Kika Magalhaes i huvudrollen. Det är flera långa scener vilket i sig sänker tempot en hel del på filmen och det funkar väl sisådär. Men vill ni ha en otäck skräckfilm så rekommenderar jag den här.

2,5/5

The Edge of Seventeen (2016)
En mer modern coming of age film. Hailee Steinfeld imponerar i huvudrollen. Det känns verkligen som att filmen är sorligare än många säger. Den går in på en hel del saker som jag tror många ungdomar på ett eller annat sätt går igenom. Dock så blandar dom in humorn på ett bra sätt. Det är ändå rätt trevligt med en komedi som levererar ett bra manus. Jag hade dock förväntat mig lite mer efter alla hyllningar. Nåja, tre av fem!

3/5

 

Det här inlägget postades i Drama, Komedi, Skräck och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till The Handmaiden, The Eyes of My Mother & The Edge of Seventeen

  1. Pingback: The Edge of Seventeen (2016) | Jojjenito – om film...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *