Bridesmaids (2011)

“The other night I’m slaving away making a beautiful dinner for my family, my youngest boy comes in and says he wants to order a pizza. I said no, we’re not ordering pizza tonight. He goes, mom why don’t you go and fuck yourself! He’s nine!”

Komedi och skräck är två genres som är svåra att hitta balansen på. Allt som oftast så landar dessa filmer på en rätt låg nivå. Problemet är nog att många av dessa typer av filmer sitter med ett svagt manus. Komedi är ju svårt att få ihop, hur får man sin publik att skratta under filmens gång? Det är lätt att man tappar intresset om dom träffar fel så ofta med skämten. Bridesmaids är motsatsen och det är verkligen sällan man hittar en komedi som levererar som dom gör här.

Filmen är skriven av Annie Mumolo och Kristen Wiig. Båda fick en Oscarsnominering för manuset vilket verkligen är häftigt. Hur ofta får en komedi såna nomineringar?Annie Mumolo skrev även Joy, som jag delade ut en femma till, vilket var en film som jag tyckte var oväntat bra.

Men kan vi snacka lite om Kristen Wiig?
Hon kan vara en av dom mest underskattade kvinnliga skådespelarna i Hollywood. Om man bara går igenom filmerna hon har gjort så är det ju rätt tydligt att hon har varit med i många filmer. Men om man går in djupare och letar lite så hittar man att i många av hennes filmer så är hon inte en av huvudkaraktärerna. Allt som oftast så verkar hon hamna i en mindre roll på sidan. Men när hon väl dyker upp i någon större roll så är det oftast i mindre filmer som The Skeleton Twins och Welcome to Me, två filmer där hon verkligen visar hur skicklig hon är som skådespelare. Sen har vi ju givetvis Ghostbusters (franchisefilm) och bottennappet Masterminds.

När hon väl får en huvudroll så har hon visat att hur skicklig hon är. Bridesmaids kan vara hennes bästa. Här lyckas hon inte bara med att leverera komedi på en hög nivå hon lyckas också att sälja alla olika emotionella scener hon fick göra. Allt från att vara rasande till ledsen till full och tillbaka till komedin. Hon är så jävla bra och hon borde vara med i större filmer än det hon håller på med. Men hon kanske helt enkelt väljer att välja mindre projekt samt dumma komedier. Eller så har hon en agent som inte vet vad han/hon håller på med.

Resten av casten gör det också väldigt bra. Maya Rudolph imponerade verkligen på mig då jag inte har haft henne allt för högt tidigare. Melissa McCarthy fick visa vilken kvalité hon besitter när hon väl får ett bra manus att jobba med. Hon är ju en skådespelare som många inte tycker om då hon ofta verkar spela liknanade karaktärer i så många filmer. Men här plocka hon en Oscarsnominering vilket verkligen är imponerande. Ge henne ett bra manus och hon kommer att leverera kvalité.

Det är så här komedier ska göras.

5/5

Det här inlägget postades i Komedi och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bridesmaids (2011)

  1. Karin skriver:

    Jag vill så gärna tycka om den här! Har två vänner som alltid citerar den. Men det går bara inte… kanske är det för jag har svårt för komedier överlag. Jag vet inte. Tycker bara inte om den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *