Nasty Baby (2015)

Kristen Wiig är en av mina absoluta favoritskådespelare. Hon är, enligt mig, en av dom mest underskattade skådespelarna i Hollywood. Det är bara kolla vilka filmer hon gör, vilka roller hon får och vad hon gör med dom rollerna. Hon hamnar allt som oftast på sidan och lite så är det även i den här filmen.

Freddy (Sebastián Silva) och Mo (Tunde Adebimpe) är ett par som bor i New York. Freddy försöker sätta ihop ett konstnummer som han vill ha upp på ett galleri medans hans pojkvän Mo jobbar som snickare. Dom vill ha en unge men vill inte adoptera, så Freddys bästa vän Polly (Kristen Wiig) ska vara surrogatmamman. Dom försöker då balansera allting samtidigt som dom har en granne som lever rövare.

När man berättar storyn på det viset så låter detta verkligen som en rätt ointressant film. Det är även så lite i filmen och det enda som lockade mig till den var just Kristen Wiig. Men trots att filmen verkar vara lite slice of life under stora delar så tar filmen en sån enorm jävla vändning att den verkligen blir mer intressant. Jag gillar inte att nämna saker som sker mot slutet av filmen men här är det verkligen nödvändigt. Jag stängde av den här filmen två gånger innan jag valde att fortsätta igenom den då jag hade hört att den tredje akten så ändras tonen fullständigt. Och ja, det stämmer verkligen.

Trots att den rullade sakta i två akter så görs den verkligen upp i tredje akten. Kristen Wiig fortsätter att imponera som fan när hon väl hamnar i såna här dramatiska roller. Jag håller dock fortfarande som hennes insats i Bridesmaids som den bästa men här är hon inte långt efter.

Detta är då en slice of life med en tredje akt som har delat publiken rätt rejält. Jag gillade vars dom valde att ta filmen, klockrent. Den är filmad med handheld så det är som att man verkligen är mitt i skiten, trots att det blir lite störande ibland när kameran rör sig så mycket. Men den är utan tvekan intressant.

3/5

Det här inlägget postades i Drama och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *