A Cure for Wellness (2017)

Inför filmen
Det är verkligen sällan jag går in till en film på bio med lite information som jag har nu. Det lilla jag vet är det vi har fått i en trailer som spelades inför Split. Jag gillar ju ofta inte trailers då dom spoilar så jävla mycket men A Cure for Wellness levererade verkligen en trailer som intresserade mig. Så här är vi nu med en biljett klar för premiären. Det är lite klurigt att placera mina förväntningar då jag vet så lite om den. Men nåja, får hoppas att den är någorlunda bra iallafall då jag har spenderat 130 kr på biljetten!

Efter filmen
En intressant story är ofta något som lockar mig till olika filmer, A Cure for Wellness har verkligen det. Den är även berättad på ett mycket fint sätt med Gore Verbinski bakom kameran. Trots att jag visste så lite innan filmen så hade jag förväntat mig en rätt udda film och det exakt det vi fick. Udda.

Vi får följa Mr. Lockhart (Dane DeHaan) som jobbar för ett stort företag som får ett uppdrag att hämta hem deras chef som har lagts in på ett wellness center i Schweiz. Sagt och gjort och Lockhart sitter på ett plan till alperna från New York. När han väl dyker upp på stället, som på utsidan verkar vara ett perfekt ställe att ta det lugnt på, så börjar han lista ut att det är någonting annat som pågår bakom kulisserna.

Detta är en jävligt snyggt filmad film, där har verkligen regissören Gore Verbinski och filmfotografen Bojan Bazelli lyckats utmärkt. Det är sällan en film lyckas sälja mig en story på ett sånt bra sätt som dom lyckades här. Filmen är lång och det kan lätt bli så att den börjar dra men här tycker jag dom lyckas hålla tempot på ett bra sätt.

Storyn är rätt udda överlag men dom lyckas balansera det med “vanligheterna” utan att det blir för stökigt. Dom hade mig verkligen tills den tredje akten där filmen sakta men säkert började tappa i kvalité. Det blev nästan att man suckade när dom tog den vägen dom gjorde med avslutningen. Fan, ännu en film som slarvas bort med en svag avslutning. Dom hade ju byggt ihop någonting riktigt intressant här.

Överlag så är det en visuellt mycket snygg film med ett manus som inte riktigt lyckas avsluta storyn på ett superbra sätt. Men gillar ni mystiken runt en story så skulle jag nog rekommendera A Cure for Wellness.

3,5/5

Det här inlägget postades i Thriller och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *