Unbreakable, Hateship Loveship & Punch Drunk Love

Unbreakable (2000)

Unbreakable kan vara den mest hyllade filmen som M. Night Shyamalan har gjort. Hyllningarna har varit enorma och det går ju inte att komma undan dom. Så jag hade ändå förväntat mig en hel del. Filmen når inte riktigt upp till dom men det är utan tvekan en film som inte görs. Folk har placerat den i superhjälte genren vilket jag kan hålla med om men den är mycket mer äkta. Lite mer som en “äkta superhjältefilm”. Tempot är väldigt lågt i delar av filmen vilket verkligen sänker betyget. Jag hade verkligen förväntat mig mer av Unbreakable.

3/5

Hateship Loveship (2013)

Ännu en Kristen Wiig film och ännu en bra insats av henne. Som sagt, hon kan vara en av dom mest underskattade skådespelarna i Hollywood. Här spelar hon mot Guy Pearce, Nick Nolte, Jennifer Jason Leigh, Guy Pearce och Hailee Steinfeld. Storyn är byggd runt den korta berättelsen “Hateship, Friendship, Courtship, Loveship, Marriage”. Första halvan blandar och ger en del men dom lyckas ändå hålla mig rätt intressant, främst pågrund av Kristen Wiigs insats och karaktären hon spelar. Sån jävla lojal och positiv person som blir utnyttjad på ett sånt tråkigt vis. Hailee Steinfeld, som hade huvudrollen i Edge of Seventeen, har en kompis i den här filmen som man avskyr. Det var samma sak i Edge of Seventeen. Det är iallafall i filmens andra halvan filmen droppar en hel del i kvalité och blir rätt enformig. Trots den skickliga casten så håller inte riktigt manuset. Nåväl, Kristen Wiig är ju iallafall med och gör det bra igen!

2,5/5

Punch Drunk Love (2002)

Vem kunde tro att Adam Sandler kan ge toppinsatser som en skådespelare?
Här bär han Paul Thomas Andersons udda lilla film på ett utmärkt sätt. Färgerna och musiken påminner så mycket om La La Land vilket givetvis är mycket trevligt. Fotot är även enormt snyggt vilket alltid är ett plus. Det är dock en klurig film att hålla reda på då en hel del udda saker försegår. Men trots det så tyckte jag verkligen om den. Paul Thomas Anderson har ju gjort en hel del högklassiga filmer som många tycker om. Nu verkar många inte ranka Punch Drunk Love lika högt som till exempel There Will Be Blood, men jag tror tamefan den slår den filmen alltså. Det är någonting som är så quirky och trevligt med den här rullen som jag verkligen uppskattar.

4/5

Det här inlägget postades i Drama, Romantik, Sci-Fi och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *