Oscarsgalan 2017

Detta var ju… Intressant. Minst sagt. Alla snackar ju givetvis om det som skedde när dom skulle dela ut sista priset. Ni lyckas hålla en hög nivå rakt igenom men med _EN_ kategori till att dela ut så fuckar ni upp det. Nåja, jag försökte ju lista ut vilka som skulle vinna i 11 olika kategorier. Här är vinnarna;

Best Picture: Moonlight
Best Director: Damien Chazelle, La La Land
Best Actor: Casey Affleck, Manchester by the Sea
Best Actress: Emma Stone, La La Land
Best Supporting Actor: Mahershala Ali, Moonlight
Best Supporting Actress: Viola Davis, Fences
Best Original Screenplay: Manchester by the Sea, Kenneth Lonergan
Best Adapted Screenplay: Moonlight, Barry Jenkins & Tarell Alvin McCraney
Best Original Score: La La Land, Justin Hurwitz
Best Original Song: City of Stars, La La Land
Best Cinematography: Linus Sandgren, La La Land

8 av 11 rätt blev det. Dom tre som jag faila med var Best Actor, Best Original Screenplay och Best Picture. Jag ändrade mig i sista sekund från Casey Affleck, som jag har sagt gav den bästa insatsen, till Denzel Washington. Främst på grund av hela skandalen som gick runt innan röstningen. Men det verkade inte ha spelat någon roll och Casey Affleck fick plocka hem statyetten.

Best Original Screenplay så valde jag La La Land. Jag insåg rätt snabbt att det var ett dumt jävla beslut. Jag skrev dock att jag trodde det stod mellan just La La Land och Manchester by the Sea men gick efter min kärlek till La La Land. Nåja, värdiga vinnare iallafall.

Den tredje var ju bästa film och detta var enligt mig den mest öppna kategorin mellan två filmer på hela galan. La La Land och Moonlight var givna som en av vinnarna. Jag gick dock ännu en gång efter min kärlek för La La Land och dom var ju vinnare i typ 3 minuter, även om det nu inte var officiellt men ändå. Lite tråkigt är det ju att Moonligt gänget rånades lite på deras moment efter hela kaoset. Nåja, trevligt att Barry Jenkins fick vinna. Gillar honom.

Dom stora vinnarna under galan blev som väntat La La Land med 6 Oscars. Moonlight landade på andraplats med sina tre Oscars. Med två Oscars var så slutade Hacksaw Ridge och Manchester by the Sea på en delad tredjeplats.

Jag skrev ju lite kort om vad jag hade förväntat mig innan galan. Hur många rätt hade jag där?

 • “Jimmy Kimmel kommer garanterat att nämna Donald Trump under öppningen.”
  – En stor del av hans skämt i öppningen var just om honom. Givet.
 • “Jimmy Kimmel kommer att göra någon skämtscen med Matt Damon (då dom har ett skämtbråk runt hans show)
  – Japp, det blev fler såna än vad jag hade räknat med. Mycket bra.
 • “Något under showens gång kommer att gå viral på internet.”
  – Ännu ett rätt tack vare den avslutningen på showen!
 • “Det kommer bli ett jävla gafflande om Donald Trump & politiken i talen.
  – Här hade jag helt fel, vilket verkligen är trevligt. Det var väldigt lite tjat om politiken i vinnarnas tal. Ett stort plus för det.

Det mesta snacket landar ju givetvis runt deras fuck up i slutet av showen. Men en grej som folk verkligen borde snacka mer om är uppträdandet av Auli’i Cravalho (huvudpersonen i Moana). Snacka om kvalité, alltså. Speciellt att kliva upp på scenen med så många superstjärnor i publiken. Häftigt.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *