The Social Network, Lucy & E.T

The Social Network (2010)

The Social Network är skriven av Aaron Sorkin och regisserad av David Fincher, två av dom bästa i branchen i deras fält. Det finns verkligen få i Hollywood som skriver dialoger lika bra som Aaron Sorkin gör. Här har han lyckats få ihop ett intressant manus runt storyn bakom Facebook. Hela upplägget där dom hoppar fram och tillbaka i tiden tycker jag funkar utmärkt i den storyn dom berättar. David Fincher och Jeff Cronenweths foto är mycket bra. Den har den där mörka tonen över sig som är lite av en signatur för Fincher. Mycket bra.

Hela casten gör det bra och lyckas sälja Sorkins dialoger på ett bra sätt. Jesse Eisenberg får visa att han ändå är en rätt skicklig skådespelare vilket kanske inte riktigt visade sig i Batman v Superman. Nåja, överlag så är det en intressant och välgjord film. Det finns inte mycket att vara negativ över, vilket alltid är trevligt.

4/5

Lucy (2014)

Det finns verkligen kvalité här. Grundidén till storyn är klockren. Fotot är snyggt och animationerna är även dom mycket bra. Men man kan ha allt det men funkar inte manus då sänker den filmen. Den intressanta idén till storyn slarvas bort när dom försöker placera den i ett action format. Tycker inte Scarlett Johansson gör någon toppinsats heller men det kan ju dock ha att göra med just manuset och regissören. Dom skulle verkligen ha fått ut mer av Lucy.

2/5

E.T (1982)

Ikonisk.
Är det ett ord man kan beskriva E.T som så är det just ikonisk. Allt från just E.T figuren till scenen där dom cyklar framför månen till citatet “E.T phone home”. Detta är ju en film som man givetvis har hört en hel del om. Det som stod ut mest för mig var ljusuppsättningen. Det är sällan man märker av sånt men här var det verkligen tydligen. Dom har verkligen satt ihop någonting intressant där.

Storyn är väl sisådär, det är ju inget speciellt om man säger så. Det är mer karaktärerna som lyfter den här filmen till vad den är. Komedin är klockren, speciellt från unga Drew Barrymore. Henry Thomas som spelar huvudrollen gör det verkligen bra för sin ålder. Den tredje akten tappar lite i kvalité vilket var lite trist, speciellt efter den startade så starkt. Men överlag så är detta en mycket bra film, det är de inge snack om.

4/5

Det här inlägget postades i Action, Drama, Sci-Fi och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *