Sugar Mountain (2016)

Dom två bröderna, Liam och Miles West, bor tillsammans i en liten stad i Alaska. Pengarna är slut och dom har blivit portade från deras arbete vid vattnet då dom inte har betalat för grejerna. Miles har hört talas om flera olika historier om folk som försvinner och kommer tillbaka med en story som dom sen säljer till media för stora pengar. Varför inte göra något liknande? Liam, våran huvudkaraktär, är emot idén då det rent utsagt är kriminellt att hålla på som dom gör. Men dom lyckas övertala honom och lägger då upp en plan tillsammans med Miles flickvän hur allting ska fungera. Men det går ju givetvis inte som planerat och dom sätter sig i mer problem än dom hade förväntat sig.

En bra story är något som jag tror många av oss tycker om. Det är oftast det som lockar mig till alla olika sorters filmer. Men du kan ha en bra story och inte lyckas berätta den på ett bra sätt. Sugar Mountains två första akter är faktiskt mycket intressant och dom lyckas hålla storyn rätt grundad. Det är dock i tredje akten att det blir rätt tydligt att dom drar storyn så att den blir för tunn. Dom försöker bli lite mer kreativa och lista ut vissa grejer som leder till att dom tappar den där grundade storyn dom tidigare har rullat med och det blir lite over the top. Det verkar ju vara en tred med många filmer att tredje akten droppar i kvalité.

Dom använder sig av karaktärer som inte är allt för unika om man säger så. Vi har den smarta och omtyckta Liam West som är våran huvudperson. Hans bror Miles är egentligen tvärtom och hans flickvän är filmens love interest mellan båda dessa karaktärer. Dialogerna faller också rätt platt i vissa scener och jag vet inte om vi kan placera det på skådespelarna eller manuset. Det kanske är lite av både och.

Det finns kvalité lite här och där i Sugar Mountain. Dom lyckas dock inte ta den intressanta grundidén till story och göra någonting speciellt av den. Tredje akten sänker filmen från ett helt godkänt betyg till precis under average.

2/5

Det här inlägget postades i Drama, Thriller och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *