Årslista 2016: Plats 80-71

Då var det dax att lägga ihop min årslista från 2016. På den här listan så får bara filmer som släpptes under 2016 i USA plats. Så jag räknar inte in när dom släpptes här i Sverige då dom allt som oftast är långt efter orginalsläppet. Den här första listan är dom 10 sämsta filmerna som släpptes under 2016.

Vars landade alla dessa filmer med deras betyg? Här är alla filmer uppdelade i vad för betyg dom har fått.

5/5: 4 filmer
4,5/5: 5 filmer
4/5: 20 filmer
3,5/5: 6 filmer
3/5: 23 filmer
2,5/5: 7 filmer
2/5: 9 filmer
1/5: 6 filmer

Detta är faktiskt rätt intressant. Flest filmer lanade på en trea i betyg, vilket kanske var rätt väntat då många filmer är just ovanför average. Men att 20 filmer fick en fyra var lite oväntat. Kvalité. Ettorna vann över femmorna med sina sex filmer mot fyra filmer.

Nåja, här är då dom tio första filmerna på årslistan från 2016!
______________________________________________________________

80. Toni Erdmann
– Den enormt hyllade komedin från Tyskland. Det är helt ofattbart för mig hur den kan ha blivit så hyllad. Har jag missat något tydligt eller vad är det? En överlång film som drar något så förbannat. Utan tvekan årets sämsta film.

79. Central Intelligence
– Om man nån gång ska snacka om “cookie cutter filmer” så passar Central Intelligence in här. Uselt manus. Tråkiga skådespelare. Tråkiga skämt. En filmer som faller platt.

78. Masterminds
– Masterminds var länge årets sämsta film men dom lyckades klättra upp och vara den tredje sämsta, bra jobbat med det. En bra cast med en intressant story som dom inte gör något med. Fullständigt bortkastad potential. Kristen Wiig, varför är du med här?!

77. Money Monster
– Det är lite som med Masterminds här med. En bra cast och en rätt så intressant grundidé till story. Den inleder ju även på ett intressant sätt innan den spårar ur fullständigt i tredje akten.

76. Elle
– En av tre filmer i botten som inte är från USA. Elle är en fransk film med Isabelle Huppert i huvudrollen som blev nominerad för en Oscar. Sure, det är en bra insats men filmen håller inte. Det är alldeles för mycket frågor som lämnas öppna.

75. Under the Shadow
– Under the Shadow är då en iransk film som utspelar sig i just Iran. Det är ju sällan man får en skräckfilm som har den settingen som dom har där, vilket är ett plus. Men filmen tog aldrig steget och blev något mer än en below average skräckfilm. Hade verkligen velat ha ut mer här.

74. Ghostbusters
– Kristen Wiig, igen. Hon är ju en av mina favoritskådespelare men hur lyckas sätta sig i såna här filmer en hel del. Dock så lär hon ju ha fått en fin paycheck med ett sånt stort varumärke som Ghostbusters. Är den lika usel som många säger? Nja, nästan. Men det är inte mycket att jubla över här ändå.

73. Edge of Winter
– Detta är den filmen som är den mest medelmåttiga på listan. Allt från skådespelarinsatser, fotot och storyn är medelmåttigt. Det är ju dock en lågbudget film så man kanske inte ska förvänta sig allt för mycket från den.

72. Don’t Breathe
– Den mest överskattade filmen som släpptes 2016. Dom har ett intressant koncept att jobba med men kom igen. Men alla dumma jävla grejer som händer i storyn är bara löjligt.

71. Keanu
– Lite som Central Intelligence men inte lika usel. Det är såna här komedier som släpps alldeles för ofta. Komediern som inte har ett intressant eller bra manus hamnar allt som oftast med en sån här kvalité.

Det här inlägget postades i Årslista och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Årslista 2016: Plats 80-71

  1. Karin skriver:

    Inte sett någon av dessa och blev inte direkt sugen på att se någon av de nu heller. Inte tänkt direkt se någon heller.. förutom Ghostbusters pga ja, Ghostbusters.

  2. Pingback: Årslista 2016: Topp 10 | FILMNIGHT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *