Årslista 2016: Plats 70-61

70. American Pastoral
– Grundidén till storyn lät intressant och det var just det som lockade mig till American Pastoral. Men istället för att gå all in med den storyn så blev det istället någonting helt annat. Det leder till att filmen tappar och lyckas inte göra någonting speciellt av allting.

69. Before I Wake
– Kreativ idé som slösas bort. Dom hade kunnat göra så mycket mer än vad dom gjorde. Jacob Tremblay fortsätter dock visa hur skicklig skådespelare han är. Det är verkligen något speciellt att han är så bra när han är ung. Han kan det där alltså.

68. Sugar Mountain
– Som dom två tidigare filmerna så hade även Sugar Mountain en intressant grundidé som slarvas bort. Den här filmen höll dock i två akter innan den rasade fullständigt i tredje akten. Vekt.

67. Passengers
– Blockbuster svammel. Både Jennifer Lawrence och Chris Pratt cashade in rejält och kan svamla runt i CGIn. Snygg film men inte mycket mer än så.

66. Deadpool
– Detta är en film som jag är väldigt delad till. Den är ju enormt hyllad men för mig så landade den inte rätt. Det är ju den här typen av komedi som jag brukar tycka om.

65. Jackie
– Jag blev inte såld av den här filmen. Främst på grund av att jag visste knappt någonting alls om Jackie Kennedy, främst hennes dialekt. Vilket i sig ledde till att jag blev helt och hållet uttagen hur filmen när Natalie Portman snackade. En riktigt slowburn också med massor av dialoger.

64. Loving
– Ännu en slowburn och ännu en verklighetsbaserad story. Detta är ingen genre som jag är allt för intresserad av men den lockade enbart för att den var med i Oscarsracet samt att Jeff Nichols regisserade. Näh, ingen höjdare detta.

63. The Eyes of my Mother
– En av dom mörkaste filmerna på listan. Grå, bokstavligt talat, hemskt och brutal. Nästan på ett jobbigt sätt. Bra insatser av alla i filmen.

62. The Shallows
– Snyggt foto men ett jävla svagt manus. Det kanske är något man borde ha förväntat sig när det är en “hajfilm”. Men jag hade verkligen velat ha mer av den, främst från tredje akten.

61. The Monster
– Som väntat så var detta en helt vanlig skräckfilm. Dom försökte leverera lite andra grejer men det blev lite för mycket on the nose med allting. Dom hade dock någonting intressant där iallafall.

Det här inlägget postades i Årslista och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *