Årslista 2016: Plats 40-31

40. Green Room
– Detta är ju en film som har blivit rejält hyllad. Jag stod dock lite på sidan och kan inte hålla med i dom hyllningskörerna. Visst, det är ingen dålig film eller något sånt men jag tycker inte den tar steget och blir så speciell som många säger.

39. 13 Hours
– Oväntat bra faktiskt. Michael Bay har verkligen satt ihop en intressant liten film med en verklighetsbaserad story.

38. The Edge of Seventeen
– Trevlig liten tonårsrulle. Hailee Steinfeld visar vilken skicklig skådespelare hon är.

37. War Dogs
– The Wolf of Wallstreet möter Lord of War.

36. Hidden Figures
– En story om tre viktiga kvinnor inom NASA som så många aldrig ens hört talas om. Väl ihopsatt film med tre starka skådespelarinsatser.

35. The Wailing
– Koreans skräck med ett snyggt foto. Huvudkaraktären är som att dom har plockat honom ur en komedi och placerat honom i en skräckfilm, vilket var rätt trevligt. Tycker dock filmen droppar i kvalité i tredje akten. Men det finns utan tvekan en hel kvalité här.

34. The Jungle Book
– Trodde att det kunde bli lite för mycket med en film som i princip är byggd runt CGI. Men herrejävlar vilken kvalité detta är. Något som är imponerande är ju att unge Neel Sethi gör en sån bra insats när han i princip är “ensam” i filmen mot animationer. Skickligt.

33. Moana
– Den kommer ju inte med någon ny story utan det är en klassisk resa. Men det är ju lite så med Disney, it’s about the journey and not the destination. Animationerna är klockrena rakt igenom och musiken är rätt trevlig.

32. Nocturnal Animals
– En av dom filmerna som jag hade såna förväntningar på som inte lyckades hela vägen. Det är en stilig film rakt igenom med skådespelarinsatser som håller högsta nivå. Men det var något som var lite “meh” för mig. Jake Gyllenhaal är kung.

31. Rogue One
– Typisk blockbuster.

Det här inlägget postades i Årslista och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *