S01E01: Man Seeking Woman

Skapare: Simon Rich
Skådespelare: Jay Baruchel, Eric André, Britt Lower
Kanal: FXX

När det kommer till komediserier så brukar jag inte vara allt för intresserad. Jag kan inte sätta fingret på exakt varför men det beror väl mest på att drama är helt enkelt intressantare. Men det som lockade mig till Man Seeking Woman var två saker, Eric André och storyn.

Eric André är en av dom mest udda komikerna i Hollywood. Hans talkshow “The Eric André Show” är vansinnig, på ett bra sätt. Om det något han är kung på så är det att göra olika situationer så jävla absurda som det bara går. Det är ju exakt det som Man Seeking Woman väljer att göra. Dom har tagit ett helt standard koncept med en huvudkaraktär som bryter upp med sin flickvän och ska nu leta en ny tjej att vara med. Men dom tar då alla situationer han hamnar i och vrider upp dom gånger tio.

Här är en liten spoiler om första avsnittet. Det är ett utmärkt exempel på hur absurd den här serien är. Det inleder med att han och hans flickvän gör slut och efter det så utspelar sig avsnittet så här.

– Hans syster sätter upp en date med en svenska, som är ett troll.
– Hans förra flickvän blir tillsammans med en 120-årig Adolf Hitler.
– Han snackar med en ny tjej och lyckas ordna en middag med henne. Det leder till att professorer på ett universitet ringer till honom. Han hamnar i tidningen och presidenten kontaktar honom.

Love it. Det är sån här komedi som jag verkligen tycker om. Detta är nog ingen serie för alla då komedin, som sagt, är väldigt asburd. Men gillar ni sånt så rekommenderar jag verkligen att iallafall gå igenom första avsnittet.

Sammanfattning:
+ Komedin
+ Karaktärerna
+ Dialogerna

Det här inlägget postades i TV-Serier och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *