S01E01: The People v O.J Simpson: American Crime Story


Skapare: Scott Alexander, Larry Karaszweski
Skådespelare: Cuba Gooding Jr, Sarah Paulson, John Travolta
Kanal: FX

Detta är ju en story som dom flesta nog redan vet om. Nu är jag inte allt för insatt om exakt vad som hände men man vet ju hur det avslutades och vissa detaljer här och där. Så det var verkligen intressant att rulla igång första avsnittet och kliva in med alla olika karaktärer som hade en hand i allting som pågick. Skådespelarinsatserna är A+. Sarah Paulson som Marcia Clark imponerar verkligen. John Travolta, Cuba Gooding Jr och David Schimmer gör alla det bra i sina roller. Dom har verkligen lyckats sätta ihop en mycket bra öppning på serien.

Jag har dock en negativ sak som jag tyckte störde en del och det var att det blev lite för mycket melodramatiskt i vissa scener. Främst med hela kameraarbetet när dom har valt att låta kameran flyga runt och röra sig hela tiden. Det blev lite för distraherande i vissa scener. Det andra är att dialogerna blir lite för mycket ibland, speciellt från skådespelarna som kanske inte håller lika hög nivå som tex Sarah Paulson.

Jag tycker verkligen om verklighetsbaserade historier men frågan är ju dock hur mycket dom har valt att böja på verkligheten. Speciellt när dom följer OJ Simpson i sitt hus och det. Det verkar ju dock som att nyckelhändelserna givetvis stämmer vilket är bra.

FX kan ju vara en av dom bästa kanalerna just nu. Deras lista med TV-serier håller ju nästan HBO nivå. Taboo, Feud, Legion, Baskets, It’s Always Sunny in Philadelphia, Justified, Louie, Sons of Anarchy, Fargo, Atlanta, Archer, The Americans, American Horror Story och American Crime Story. Vilken jävla lista med serie alltså. Dom har verkligen en förmåga att hitta intressanta projekt, vilket är riktigt trevligt.

Sammanfattning:
+ Skådespelarinsatserna
+ Sarah Paulson
– Lite för melodramatisk ibland

Det här inlägget postades i TV-Serier och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *