Årslista 2016: Plats 20-11

20. Patriots Day
– Den andra verklighetsbaserade filmen med Peter Berg bakom kameran och Mark Wahlberg i huvudrollen på den här listan.

19. 10 Cloverfield Lane
– Detta är en väldigt hyllad film och jag kan till viss del hålla med. Jag gillade dock inte tredje akten trots att jag förstår varför det är som det är. Men hade nästan tyckt om den mer om dom tog en annan väg med den. Nåja.

18. The Nice Guys
– Ryan Gosling kan verkligen det där med komedi. Shane Black är mannen bakom filmen och hans komedi verkar ju allt som oftast funka bra.

17. Hell or High Water
– En av dom mer oväntade succérna från 2016. Dom lyckades dra den här filmen till Oscarsgalan och allting. En film som lyfts upp av riktigt bra skådespelarinsater across the board.

16. The Handmaiden
– Om vi ska snacka om STILRENT så är The Handmaiden perfekt för det. Så snyggt filmad rakt igenom. Storyn vänder fram och tillbaka och funkar för det mesta.

15. Hacksaw Ridge
– Häftig film på bio, speciellt med ljudet. Storyn är ju även den helt otroligt att en man kunde göra allt det. Imponerande om något. Mel Gibson är tillbaka i Hollywood igen.

14. American Honey
– Det är en handheld kamera, det är smutsigt och det är äkta. American Honey är verkligen en slice of life story om den här tjejen som reser runt USA. Den är dock lite för lång. Har ett av dom bästa soundtracksen på den här listan.

13. Sausage Party
– Seth Rogen animerad jävla madness. Är väl ingen film som går hem hos alla men jag tyckte VERKLIGEN om den!

12. Lion
– Den enda filmen på den här listan där jag lipade. Så jävla fin rakt igenom. Den har givetvis sina problem här och där men den är verkligen värd en plats i topp 20.

11. Moonlight
– Den lilla filmen som kunde. Plockade hem bästa film på Oscarsgalan och det finns ju givetvis en hel del anledningar till det. Nu håller jag den inte lika högt som många andra, men fan, den har en hel del kvalité ändå.

Det här inlägget postades i Årslista och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Årslista 2016: Plats 20-11

  1. Karin skriver:

    Ska bli kul att se topp 10! La La Land högst upp eller?

  2. Pingback: Årslista 2016: Topp 10 | FILMNIGHT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *