Årslista 2016: Topp 10

Då var vi framme vid min topp tio från 2016. Här är dom andra 70 platserna på listan;
80-71 | 70-61 | 60-51 | 50-41 | 40-31 | 30-21 | 20-11

10. Arrival
– När jag klev ut från biosalongen så var jag rätt besviken. Främst på grund av att jag hade förväntat mig så mycket av Arrival. Men den lyckades inte riktigt nå upp till dom. Men filmen lyckades hålla sig kvar och det blev att man gick igenom lite olika teorier som folk har plockat fram vilket i sig höjde filmen. Den är utan tvekan värd en plats på topp tio.

9. Swiss Army Man
– Detta kan vara en av dom mest unika filmerna som släpptes 2016. Det är så jävla trevligt med filmer som hittar på någonting nytt och kreativt istället för alla remakes och reboots som släpps. Daniel Radcliffe gör en briljant insats, samma med Paul Dano. Mycket bra.

8. Antibirth
– Jag är rätt säker på att jag aldrig har gått igenom en film som berättar en sån här story. Den går lite samma väg som Swiss Army Man där dom är så jävla kreativa med storyn. Natasha Lyonne spelar en liknanade karaktär som i Orange is the New Black och hon gör det väldigt bra.

7. Don’t Think Twice
– Detta var en film som jag knappt hade några som helst förväntningar på. Men det är en sån fin liten film om vänskap och dom lyckas sälja det på ett väldigt bra sätt. Gillian Jacobs gör en superfin insats i en av rollerna.

6. Blue Jay
– Svartvitt. Sarah Paulson och Mark Duplass. Lovestory. Så jävla bra. Det är en väldigt “liten film” men tycker ni om romantiska filmer så rekommenderar jag verkligen Blue Jay.

5. Manchester by the Sea
– Detta är en film som verkligen tar tid på sig att berätta sin story. Casey Affleck, som enligt mig gör den bästa insatsen från 2016, leder filmen med bravur. Michelle Williams gör det mycket bra med det lilla hon har att göra. Trots den gråa och dystra historien så har Kenneth Lonergan, som både regisserade och skrev filmen, lyckades få ihop en hel del komedi.

4. Hunt for the Wilderpeople
– Det verkar vara lite av en tred på den här topp tio listan med filmer som är unika och kreativa. Taika Waititi regisserar och jag tyckte om hans tidigare komedi What we do in the Shadows. Här levererar han en mycket bra drama komedi med bra skådespelarinsatser igenom hela filmen. Toppklass.

3. Zootopia
– Djur som lever som människor med ett budskap som även funkar med oss äldre. Så jävla välgjord. Det är så här animerade filmer ska göras. 2015 hade vi Inside Out och 2016 hade vi Zootopia. Så jävla bra.

2. Captain Fantastic
– Detta var en film som jag tvekade på om jag skulle vara intresserad av den. Jag klickade igång och var nära att stänga av tidigt i filmen. Men jag valde att låta den rulla på och som den rullade på. Den är så fint ihoplagt med en farsa som lär upp sina barn hur han tycker att dom ska vara. Det dom har lyckats göra så bra med hans karaktär är att man ställer sig frågan om han verkligen gör rätt. Alla i filmen gör fina insatser rakt igenom.

1. La La Land
– Var det verkligen något snack om vilken film som skulle vara etta?
La La Land kan vara min #1 film. Älskar den. Allt från musiken till skådespelarinsatserna till fotot till regin. Allt är perfekt. La La Land är ÖVERLÄGSET årets bästa film. Så. Jävla. Bra.

 

Det här inlägget postades i Årslista och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Årslista 2016: Topp 10

  1. Karin skriver:

    Åh, sett fyra stycken! Whio! Håller med om att de (jag har sett alltså) är riktigt bra. Men skulle inte sätta Zootopia så högt upp kanske på min topplista ändå. Vill verkligen se Swiss Army Man.

  2. Elsa skriver:

    Är supernyfiken på Captain Fantastic, känns absolut som en film jag skulle gilla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *