The People v OJ Simpson: American Crime Story

S01E01: From the Ashes of Tragedy – 3,5/5
S01E02: The Run of His Life – 3,5/5
S01E03: The Dream Team – 4/5
S01E04: 100% Not Guilty – 3,5/5
S01E05: The Race Card – 4/5
S01E06: Marcia, Marcia, Marcia – 3,5
S01E07: Conspiracy Theories – 4/5
S01E08: A Jury in Jail – 3,5/5
S01E09: Manna from Heaven – 4/5
S01E10: The Verdict – 4/5
Sammanlagt Betyg: 4/5

Som jag skrev i mitt inlägg om första avsnittet av serien så visste jag inte om allt för mycket om hela grejen runt allting som utspelar sig i serien. Vissa av nyckelgrejerna hade man ju givetvis hört en hel del om men det var även massor som jag inte visste om vilket verkligen var trevligt att hitta i den här serien. Om ni inte vet något om storyn så borde ni verkligen gå igenom serien innan ni läser något om den. Jag kommer att snacka lite om storyn här och det kan vara lite spoileraktigt. Om det är något man ska säga om The People v OJ Simpson så är det en masterclass av skådespelarna. Kvalitén här är verkligen speciellt rakt igenom. Här är mainfolket i serien;

Sarah Paulson som Marcia Clark;
– Hon visade sina kvalitéer i minifilmen Blue Jay. Innan den filmen så tror jag inte att jag ens hade hört talas om henne. Här spelar hon Marcia Clark på ett mästerligt sätt och lyckas sätta dom emotionella scenerna klockrent. Hon får även visa hur stark Marcia Clark var under dessa tider, främst på grund hur han behandlades i media. Fantastisk insats rakt igenom.

Sterling K. Brown som Christopher Darden;
– Detta är en skådespelare jag aldrig ens hört talas om. Det är sällan dom hittar folk som kan utstråla att dom är stenhårda men har dom där ögonen som förändrar allting. Det var samma sak med Trevante Rhodes som spelade Black i Moonlight. Han gör iallafall en briljant insats som Chris Darden.

Cuba Gooding Jr. som O.J. Simpson;
– Om det var någon som hade en utmanande uppgift så var det Cuba Gooding Jr. Han var tvungen att spela en man som många har en sån enormt delad uppfattning om. Var han skyldig eller oskyldig? Det var i flera scener, främst i andra avsnittet, där man nästan satt och tyckte synd om Oj Simpson. Vilket verkligen visar hur skickligt ihopsatt insats det är från Cuba Gooding JR. Ju längre serien rullar så får vi ju mindre och mindre av honom och det blir mer fokus på The Dream Team. Men varje scen han är med så tycker jag att han lyckas spela honom på ett verkligt sätt. Mycket bra.

The Dream Team;
– Detta är då advokaterna som försvarade OJ Simpson. John Travolta spelar Robert Shapiro som var den första advokaten som OJ kontaktade. Han satt sen ihop ett team med Johnnie Cochran (Courtney B. Vance), Robert Kardashian (David Schwimmer) & F. Lee Bailey (Nathan Lane).

Den som verkligen imponerade på mig var David Schwimmer. Det är han som verkligen få jobba en hel del i emotionella scener där han står mellan att tro på sin bästa vän eller att svika honom. Courtney B. Vance ser nästan identisk ut till den riktiga Johnnie Cochran, så folket som gjorde sminket ska verkligen ha cred.

När det kommer till verklighetsbaserade stories så är jag allt som oftast rätt intresserad. När dom sen sätter ihop någonting som är så bra som dom har gjort här så blir det så jävla trevligt, trots att man visste delar av vad som skulle ske, speciellt avslutningen. Det enda minuset jag har att dela ut är hur överdramatiskt det blir i vissa scener. Här är ett litet exempel på vad jag menar;

En scen där vi har ett gäng karaktärer som snackar. Det är filmat som “vanligt” rakt igenom, förutom mot slutet. Där en av karaktärerna börjar med en mening, tar en kort paus och kameran rullas in i en närbild…… sen avslutar dom meningen och BOOM och dom bryter scenen.

Sånt där blir rätt tröttsamt och lite smått svamligt efter ett tag. Det var även något jag nämnde i texten om första avsnittet och det var något dom valde att göra i dom andra avsnitten också. Dock så drog dom ner på det efter ett tag vilket är bra.

Detta är en serie jag skulle rekommendera till alla. Oavsett om ni inte vet något eller vet allting om det som hände. Masterclass i skådespeleri från casten med en hel del välskrivna dialoger genom alla dessa tio avsnitt. Fyra av fem får serien i betyg!

Det här inlägget postades i TV-Serier och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *