S01E01: Big Little Lies

HBO är ju en av dom bästa kanalerna när det kommer till att plocka fram kvalité, så när dom ligger bakom Big Littles Lies med en fantastisk cast då blir man direkt intresserad. Jag menar, dessa är skådespelarna som har större roller i serien;

Adam Scott, Reese Witherspoon, Shailene Woodley, Nicole Kidman, Alexander Skarsgård, Zoë Kravits och Laura Dern.

Kvalité.
Vi får följa tre mammor som bor i en mindre stad i USA. Detta är då överklassfolket som rör sig i fina hus med fina bilar och allt sånt. Reese Witherspoon spelar Madeline som är en av dom “högre uppsatta” i den här staden och är en enormt jävla lojal vän. Nicole Kidmans karaktär, Celeste, är Madelines bästa vän och har ett förhållande med Alexander Skarsgårds karaktär som är väldigt våldsam. Detta är då två personer som verkar ha allt men bakom alla dyra grejer så sitter dom med en hel del problem, på olika sätt. Nåväl. Jane Chapman (Shailene Woodley) dyker upp en dag efter att ha flyttat in i staden och omhändertas direkt av Madeline. Hon är nästan motsatsen till alla karaktärer som dyker upp. Hon bor inte i några superhus. Hon har ingen man. Hon har inte såna pengar. Dom bor i ett litet hus där hon sover på en bäddsoffa.

Det är en kort breakdown om dessa tre huvudkaratärer. Sen har vi ju alla sidokaraktärer med Zoë Kravits som spelar Reese Witherspoons förra mans nya fru och Laura Dern som är lite av en “villain” (om man nu kan kalla henne det) efter att Woodleys son och hennes dotter har hamnat i bråk. Detta bråk som i princip drar igång hela mordgrejen runt serien. Det är ju så dom väljer att öppna allting med att poliserna utreder ett brott. Sen berättar dom storyn genom att använda flashbacks tillsammans med olika kommentarer från personer som inte är några större karaktärer i serien. Öppningen är verkligen intressant uppsatt och detta är verkligen lovande.

Dialogerna är mycket bra. Skådespelarinsatserna är mycket bra. Det enda minuset jag har är Alexander Skarsgård. Det är som att han är på en helt annan nivå när det kommer till att spela ut scenerna, nästan så att han överspelar en aning. Eller så är det att hans dialekt är lite all over the place. Han var utan tvekan en av dom sämre i öppningen. Men utöver det så var detta utan tvekan en mycket bra start på serien.

Sammanfattning:
+ Storyn
+ Dialogerna
+ Skådespelarinsatserna
– Alexander Skarsgård

Det här inlägget postades i TV-Serier och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *