Big Little Lies

S01E01: Somebody’s Dead – 3,5/5
S01E02: Serious Mothering – 2,5/5
S01E03: Living the Dream – 3,5/5
S01E04: Push Comes to Shove – 3/5
S01E05: Once Bitten – 3/5
S01E06: Burning Love – 4/5
S01E07: You Get What You Need – 4/5
Sammanlagt betyg: 4/5

HBO har ännu en gång lyckats göra TV av högsta klass. Allt från musiken till skådespeleriet till fotot är väldigt välgjort. Efter en lite halvknackig start, främst andra avsnittet, så tar dom fart och lyckas berätta den här historian på ett klockrent sätt. En av grejerna som dom gjorde väldigt bra var att hela grundstoryn funkade på alla plan. Jag själv lockades in till serien tack vare hypen och morddramat (HBO och casten till viss del) men dom lyckades hålla mig kvar med det vanliga dramat bland dessa personer i serien. Dom hade kunna plocka bort backdroppen av mordet och köra ett helt vanligt familjedrama och det hade funkat utmärkt. Det slog mig verkligen i ett av avsnittet att “fan, detta är ju ändå intresssant” när dom gafflade om deras problem och allt runtomkring.

Shailene Woodley imponerar. Reese Witherspoon spelar sin karaktär på ett klockrent sätt. Men wow, detta är verkligen Nicole Kidmans show rakt igenom. Här får hon verkligen visa vilken kvalité hon besitter som skådespelare. Hon lyckas verkligen förmedla allting hur går igenom på ett så bra sätt. Love it.

Adam Scott får visa att han klarar av att hålla sig på en bra nivå i ett drama. Alexander Skarsgård höjde sig verkligen efter det första avsnittet. Han har några moments där hans dialekt är så out there vilket i sig blir distraherande. Men damn, hans karaktär är så jävla skrämmande i vissa scener och han lyckas förmedla det utmärkt.

Zoë Kravitz, som spelade min favoritkaraktär, samt Laura Dern spelar sina backup roller på ett fint sätt. Det är ju egentligen ingen i den här serien som gör en svag insats, vilket är förjävla trevligt.

Efter det sjätte avsnittet så satt man där och frågade sig själv hur fan dom ska lyckas avsluta allting med bara ett avsnitt kvar. Det var så många trådar som dom behövde få ihop på så kort tid. Dom var även tvungen att följa upp det avsnittet, som enligt mig, var den bästa dom gjort. Och dom lyckades med båda sakerna.

I princip alla storylines dom hade dragit igång lyckades dom sätta ihop på ett rätt så bra sätt under finalen. Det var egentligen bara en grej som jag inte alls tyckte om och det var en väg dom valde att ta med en sidogrej. Dom valde även att inte svara på en minigrej i storyn. Nåja. Avsnitt 6 och 7 är utan tvekan dom två bästa avsnitten den här säsongen. Enormt välgjord avslutning.

Sammanfattning: Detta är ett väldigt intressant och tight drama med skådespelarinsatser som håller högsta kvalité. Nicole Kidman får verkligen visa hur skicklig hon är. Dom drar igång en hel del olika grejer runt storyn och med en stark avslutning så får dom ihop allting på ett bra sätt. Det är egentligen två grejer som jag inte tyckte om men dom tänker jag inte nämna då det blir lite för mycket spoilers. Men Big Little Lies är verkligen en serie jag rekommenderar.

Det här inlägget postades i TV-Serier och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *