Legion – Säsong 1

Chapter 1: 4/5
Chapter 2: 3,5/5
Chapter 3: 4/5
Chapter 4: 3/5
Chapter 5: 2,5/5
Chapter 6: 3/5
Chapter 7: 3/5
Chapter 8: 3/5

När det kommer till filmer och serier som handlar om superhjältar så brukar jag inte ha ett allt för stort intresse. Detta är då främst på grund av att storyn allt för ofta är rätt enkel och tråkig. Legion har dock valt att gå emot i princip allting som är “standard” med superhjältar med deras sätt att berätta storyn på.

Noah Hawley är både the main man när det kommer till manuset men han är även Legions showrunner. Han har även hand om den fantastiska TV-serien Fargo, så detta är en man som vet hur man sätter ihop kvalité. Något han är mycket bra på är att sätta ihop intressanta karaktärer. Fargo och Legion går verkligen hand i hand där. Allt från Aubrey Plazas udda karaktär till alla olika personer med krafter som rör sig runt våran huvudkaraktär David Haller. Alla har sina egna små quirks som verkligen gör att dom är enkla att få lite kontakt med.

Men Hawley är dock inte helt felfri när det kommer till hur han har valt att skriva den här serien. Det är flera gånger han faller tillbaka på tropes som kan bli rätt tråkiga. Det är även en hel del scener där han använder sig av en hel del exposition som känns väldigt osmidig. Men det är väl något man måste räkna med när det kommer till superheroes.

Det är egentligen tre grejer som lyfter den här serien och gör den till vad den är. Det är sättet dom berättar storyn på, fotot och Aubrey Plaza. Dom har valt att berätta storyn på ett väldigt osammanhängade sätt där dom försöker vilseleda en vilket verkligen funkar utmärkt här. Mycket tack vare det klockrena fotot. Allt är så jävla bra ihopsatt och kreativt. Sen har vi Aubrey Plaza som verkligen får visa sina kvalitéer i ett drama. Hon tar i princip över varenda scen hon är med i. Här ska ju givetvis Noah Hawley ha ännu mer cred för att han har satt ihop en sån intressant karaktär som hon får spela.

Men jag ville ha så mycket mer av den här serien än vad vi fick. Det var under det nästsista avsnittet av säsongen där det slog mig att, fan, jag kanske inte tycker om det här ändå. Som jag tidigare har sagt så gillar jag ju hur dom berättar storyn. Men om man väljer att bortse från det så är detta ingen speciell story. Det är ingenting nytt och kreativt. Sen tyckte jag även att finalen var väldigt vek överlag men det kanske beror på att jag inte riktigt är så insatt i superhjältevärlden och kanske missade saker som är relevant till den. Men gillar ni allt som har med superhjältar att göra så borde Legion vara given.

Det här inlägget postades i TV-Serier och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *