S05E01: Prison Break

Den första säsongen av Prison Break var en av dom första serierna som jag verkligen älskade när den gick på TV. Varför det är så det vet jag inte, men den gick då verkligen hem iallafall. Sen så droppade ju serien något enormt i kvalité ju tunnare storyn blev. Så när man hörde att dom skulle ta tillbaka serien för en ännu säsong så sa man att detta lär inte hålla allt för hög kvalité.

Första avsnittet var verkligen uruselt och det finns flera anledningar till det. Trots att jag hade i princip inga som helst förväntningar på avsnittet så lyckas dom landa under dom. Detta är då dom anledningarna varför jag ogillade det första avsnittet så mycket;

– Dialogerna
Här har dom verkligen misslyckats. Det är sån skillnad när man kommer från välskrivna serier som Big Little Lies och Legion till det här. Kvalitén är enormt låg. Sen när dom ger en unge dessa udda kommentarer så faller det ännu mer.

– Musiken
Dom dras med exakt samma problem som CW;s The 100 där dom väljer att spela musik i nästan alla scener genom hela avsnittet. Varför? Det är som att dom inte litar på skådespelarna att bära scenerna utan att ha igång någon slags musik i bakgrunden. Det blir väldigt distraherande. Bättre kan dom.

– Skådespelarinsatserna
Detta går hand i hand med dialogerna dom har att jobba med. Men i princip varje karaktär i det här första avsnittet levererar insatser som verkligen inte imponerar. Platt, rakt igenom.

– Storyn
Nu är det kanske inte rätt att kalla detta storyn, men det är några grejer i manuset i det här första avsnittet som är så löjliga. Båda scenerna är med Lincoln och båda scenerna känns helt onödiga att ha med.

Vissa av dessa grejer kanske känns som lite nitpicks men när man lägger ihop allt så faller hela avsnittet platt. En liten ljusglimt i skiten är ju dock dom få scenerna som Michael är med i. Men resten av folket runt serien måste verkligen ordna upp sig om det ska bli någonting vettigt av det här. För första avsnittet levererade verkligen inte mycket kvalité.

Det här inlägget postades i TV-Serier och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *