S01E01: Scorpion

 

 

 

 

 

 

Att hitta en bra tv-serie kan ibland vara väldigt klurigt. Efter att jag var klar med Legion så satt jag mest och letade efter någonting nytt och fräscht. Men kunde inte riktigt hitta något som lockade allt för mycket. Men så ramlade jag över Scorpion som släpptes 2014 med en grundidé som faktiskt lockade en del.

“An eccentric genius forms an international network of super-geniuses to act as the last line of defense against the complicated threats of the modern world.”

Mainkaraktären ska vara baserade på en verklig person, så det lät ju utan tvekan intressant. Men när man väl hade startat avsnittet så blev då så jävla tydligt om vilken nivå den här serien håller. Urusla dialoger, tveksamma skådespelarinsatser och dumt manus. Det var en del i avsnittet där man satt och skrattade hur dumt upplagt det är. Detta verkar vara ett av problemen när det kommer till tv-kanaler som CBS, om man jämnför med “betalkanalerna” som HBO. Det är nästan som att dom levererar lågbudget TV med tveksamma manus allt för ofta.

En annan grej som är så irriterande är att dom i princip spelade musik i varje scen. CWs The 100 gör även samma sak. VARFÖR? Är det så att dom inte litar på sina skådespelare att leverara någonting vettigt utan att dunka ut musik i bakgrunden hela tiden?

Scorpion kan ha en av dom sämsta premiären jag har gått igenom. Avsnittet hade egentligen bara en ljuspunkt och det var karaktärerna. Dom har lyckas få ihop ett gäng personer som utan tvekan är intressanta. Men det räcker inte att bara ha intressanta karaktärer, dom måste ju ha ett manus runt sig som kan höja serien.

Sammanfattning
+ Karaktärerna
– Dialogerna
– Storyn
– Skådespelarinsatserna
– Musiken

Det här inlägget postades i TV-Serier och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *