S01E01: Skam

Denna succéserie alltså. När det kommer till mainstream film och TV så brukar jag allt som oftast tycka om det. Men det är verkligen sällan jag ens ger en chans till något som har så mycket emot sig som Skam. För det första så är jag inget större fan av teendrama. Mest på grund av att det kan bli väldigt löjligt. Det andra är att jag gillar filmer och serier med någon intressant story, vilket Skam inte riktigt har. Det är mer fokuserat på karaktärerna.

Så redan innan jag hade startat upp det första avsnittet så stod serien redan i en uppförsbacke. När sen dom två huvudkaraktärerna hade hånglat typ nio gånger i första halvan av avsnittet så kände jag att, fan detta kanske inte är något för mig ändå. Men i den andra halvan så visade dom glimtar om att det fanns kvalité här. Dom valde att gå ifrån öppningen och låta karaktärerna prata med varandra istället. Det är verkligen där dom fick visa att både manuset och skådespelarna har kvalité.

Men det är rätt tydligt varför så många tycker om serien. Den är väldigt grundad med sina karaktärer och hur dom väljer att berätta storyn. Trots att den här typen av serier inte är något för mig så var jag ändå oväntat intresserad. Är den lika dålig som jag hade förväntat mig? Nej, verkligen inte.

Sammanfattning;
+ Skådespelarna
+ Manuset
– Första halvan av avsnittet

Det här inlägget postades i TV-Serier och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till S01E01: Skam

  1. Karin skriver:

    Har du sett något mer?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *