S01E01: Billions

Billions är ju en show man har hört en hel del om men trots det så är det inget som har lockat allt för mycket. Främst på grund av att den verkade vara lite som advokatserien, Suits, som jag inte är något större fan av. Av någon anledning så gillar jag inte Damian Lewis som spelar huvudrollen i serien.

Men trots det så valde jag ändå att ge serien en chans. Dom lyckas verkligen sätta ihop en rätt intressant grundstory redan i första avsnittet. Rikemannen mot USA, lite så.

Trots att dialogerna blir lite “showiga” ibland så tycker jag det funkar mycket bra. Det jag verkligen tycker om är att dom inte väljer att förklara alla ordspråk och allt sånt dom använder när dom snackar om att investera. Man sitter där som ett frågetecken och jag tycker faktiskt om det. Det gör så att vi måste verkligen notera alla smågrejer istället för att få allting så rakt på sak.

Karaktärerna är verkligen intressanta. Damian Lewis är the main man i en investeringsfirma och har satt ihop ett team med proffs inom samma branch. Hans “motståndare” är Paul Gimatti, som förövrig ger den bästa insatsen, som är högsta hönset inom USA när det kommer till lagen i New York. Dom sätter upp en rätt intressant duell mellan varandra redan i första avsnittet.

Om vi ska snacka om en favoritkaraktär redan nu så måste det ändå vara Maggie Stiff som spelar Wendy Rhoades. Jag kan inte sätta fingret på vad det är som är så intressant med henne, men det bara är så. Sen har vi ju även lite Sverige med där Malin Åkerman spelar Damian Lewis fru. Hon är väl lite sisådär, kan inte riktigt placera henne.

Överlag så var detta en väldigt bra start på serien, trots att dialogerna blir lite over the top ibland. Det finns dock verkligen kvalité här.

Sammanfattning:
+ Karaktärerna
+ Skådespelarinsatserna
– Lite over the top ibland

Det här inlägget postades i TV-Serier och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *