13 Reasons Why

Jahapp.
13 Reasons Why är totalt mörker rakt igenom. Dom tar upp massvis med olika grejer runt dessa ungdomar som verkligen kan vara tuffa att följa med. Det är inte bara hela mainstoryn med Hannah Baker och det, utan dom ger sig in på massor av andra problem som finns och dom gör det utmärkt. Det blir inte distraherande från mainstoryn vilket verkligen är klockrent.

Något som verkligen är imponerande är hur många skickliga skådespelare dom har fått ihop. Allt som oftast så brukar det finnas en svag länk, någon som inte riktigt lyckas hålla samma nivå som alla andra, men här finns det ingen som gör det. Alla är väldigt bra rakt igenom. Dylan Minnette spelar en av huvudkaraktärerna som är lite som “publiken”. Han får reda på ny information samtidigt som vi gör det vilket är trevligt.

Men om vi ska snacka om insatser så är det Kate Walsh som verkligen imponerar mest. Då dom berättar storyn genom dom inspelade banden så blandar dom in flashbacks där. Kate Walsh får då nästan spela helt olika karaktärer och gör det utmärkt. Det går knappt att känna igenom dom två “personerna” trots att det är samma karaktär.

Dom har ju flera unga och rätt okända skådespelare som verkligen visar att dom har kvalitén. Det var ju egentligen bara Dylan Minnette och Kate Walsh jag hade hört talas om innan jag drog igång den här serien. Så imponerad.

Det är många som har snackat om att serien är viktig då den får folket att snacka om alla grejer dom väljer att plocka upp i storyn. Den har ju blivit både kritiserad och hyllad på grund av det. Men dom har fått folk att snacka om alla problemen som dom tar upp vilket utan tvekan lär vara en framgång för skaparna av serien.

Trots att den är så jävla mörk så rekommenderar jag den ändå. Främst på grund av alla fina skådespelarinsatser. Då det verkligen är sällan man hittar en TV-serie som lyckas få ihop så många okända skådespelare utan att någon inte håller samma kvalité som alla andra. Mycket bra.

Det här inlägget postades i TV-Serier och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till 13 Reasons Why

  1. Lena skriver:

    Jag måste erkänna att jag var livrädd för den här serien eftersom jag inte alls gillade boken den är baserad på men precis som du säger gör skådespelarna ett fantastiskt jobb!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *