Bloodline

Säsong ett av Bloodline rankar jag som en av dom bästa. Trots att det är en slowburn så lyckas dom verkligen att hålla mitt intresse genom att berätta storyn på ett väldigt trevligt sätt. Det är få serier som lyckas med att berätta en story på ett rätt segt vis men ändå hålla det intressant, Better Call Saul är en av dom serierna. Jag var dock lite tveksam efter finalen av första säsongen. Efter en sån högklassig säsong så brukar man väl ändå vilja ha fler säsonger? Men det skulle bli väldigt klurigt att nå samma kvalité som tidigare. Säsong två rullade på och var helt okej rakt igenom.

Det är dock tydligt att dom inte lyckades nå samma kvalité som första säsongen under den tredje säsongen. Storyn är fortsatt rätt seg men nu har dom inte det intressanta att luta sig tillbaka på. Det var flera gånger där jag satt och var lite smått uttråkad.

Innan jag valde att dra igång den tredje säsongen så hade jag hört en hel del om avslutningen av serien. Inte någon spoiler men mer av betygen som har delats ut till främst avsnitt 9 och 10 där serien verkligen dalade i kvalité. Jag kan förstå varför främst det nionde avsnittet fick det betyget det fick. Dom ger sig på någoting helt nytt som dom inte har gjort tidigare, vilket dom ska ha respekt för, men det funkar inte riktigt. Främst på grund av att avsnittet känns helt felplacerat. Det hade nog funkat mycket bättre om dom hade valt att spela det avsnittet i mitten av säsongen istället för mot slutet. Finalen var inte heller någon höjdare. Det är lite tråkigt att dom inte lyckades hitta tillbaka till magin från första säsongen.

Rayburn familjen är ju dock klockrena rakt igenom. Detta är ett gäng karaktärer som är långt ifrån perfekta och dom berättar verkligen varför dessa personer är som dom är. Men ett gäng välskrivna karaktärer räcker inte riktigt för att höja den här säsongen.

Det hade nog nästan varit bättre om säsongen var kortare än 10 avsnitt. Det är runt avsnitt 7 där dom verkligen börjar svamla en del. Detta är ju ett familjedrama men runt dom avsnitten så blev det alldeles för melodramatiskt och over the top att man tappade intresset. Överlag så är säsong ett verkligen toppkvalité. Det är dock lite synd att varken andra eller tredje säsongen kunde följa upp med samma kvalité.

Det här inlägget postades i TV-Serier och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *