Iron Man 2, Thor, Captain America: The First Avenger, The Avengers

Iron Man 2 (2010)
Iron Man är utan tvekan en av dom bättre Marvel-filmerna som jag har gått igenom. Den hade ju dock sina problem, främst med “dom onda” karaktärerna. Det är samma sak här. Filmen lyckas inte med dom andra grejerna som dom gjorde så bra i första filmen. Den känns väldigt… Average.

3/5

 

 

 

 

 

 

 

Thor (2011)
Detta var en av dom filmerna som jag knappt hade något som helst intresse för. Främst på grund av att Thor inte är en karaktär som kändes allt för intressant. Men jag tycker ändå filmen lyckas rätt bra. Mycket pågrund av att den är inte som dom andra filmerna i Marvel. Den lutar nästan mer åt Game of Thrones hållet än något annat. Men den har samma problem som i princip alla superhjältefilmer, en svag tredje akt.

3,5/5

 

 

 

 

 

 

Captain America: The First Avenger (2011)
Detta var då motsatsen till Thor. Captain America trodde jag innan jag drog igång filmen skulle vara den mest intressanta. Storyn lät intressant. Samma sak med karaktären. Men damn, vilken besvikelse. Det är som att dom vevar ut varje superhjältekliché rakt igenom hela filmen. Hade förväntat mig så mycket mer av Captain America. Näst sämsta filmen i Marvel-serien, just före The Incredible Hulk.

2/5

 

 

 

 

 

 

The Avengers (2012)
Min favorit.
Dom lyckas verkligen få ihop alla dessa karaktärer och få ihop det i en solid story rakt igenom. Som väntat så hade dom en svag tredje akt men, i den här filmen, så spelar det nästan ingen roll då dom två första akterna var så bra. Jag gillar hur dom lyckas balansera alla “fighter” mellan karaktärerna på ett vettigt sätt. Loki är en mycket bra villain. The Avengers petar ner Iron Man som #1.

4/5

Det här inlägget postades i Superhero och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Iron Man 2, Thor, Captain America: The First Avenger, The Avengers

  1. Karin skriver:

    Första Captain America är inte jättebra, men nästsämsta.. ? Nja. Tycker verkligen inte om någon av Thor filmerna. Så tråkiga! Och gillar ju Sebastian Stan och lyckas alltid ge hans filmer lite bättre omdöme än vad jag kanske borde. Haha!

    • Simon skriver:

      Hade såna förväntningar på filmen vilket gjorde att jag blev väldigt besviken. Håller med om Thor men dom försöker sig ändå på någonting annat. Dom är ju lite mer fantasy om man jämnför med resten av filmerna från Marvel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *