Spiderman: Homecoming (2017)

 

När det kommer till Marvel så är jag inget större fan av deras upplägg i filmerna. I princip alla, iallafall dom som har en origin story, följer nästan samma modell. Första akten är setup, andra akten är testet för karaktärerna och tredje akten är en stor showdown med filmens villain. Det är ju något som funkar och många verkar ju verkligen tycka om det men det är inget för mig. Jag vill ha lite mer kreativitet.

Det fanns lite frågetecken om filmen innan jag valde att sätta mig ner i biosalongen. Den största grejen var Tony Stark. Hur mycket skulle dom använda honom i filmen? Är detta bara en setup för att göra Peter Parker till en ny Tony Stark? Det vill säga “the funny guy”.

Men jag blev verkligen överraskad av hur mycket jag tyckte om den här filmen. Det är egentligen fyra grejer som stör mig när det kommer till filmerna som Marvel gör. Det första är det jag skrev högre upp att alla filmer följer nästan samma modell. Komedin är det andra där dom inte riktigt lyckas hitta rätt i många filmer. Det brukar bli alldeles för många skämt när scenerna hade funkat bättre utan det. Det tredje och kanske det största problemet är den tredje akten. Det är som att varenda film spårar ur i den tredje akten. Främst då dom alltid ska göra något enorm, som tex riva ner städer eller öppna portaler och sånt där. Den fjärde grejen är deras villains. Allt som oftast så faller dom rätt platt och är rent utsagt ointressanta. Loki är väl i princip den enda som håller en bra kvalité.

Spiderman går dock bara emot en av dom fyra grejerna. Filmen är byggd i samma modell som dom andra men dom två andra grejerna funkar utmärkt. Komedin är klockren och Tom Holland gör det utmärkt som Peter Parker. Supporting casten visar även dom att dom besitter en hel del kvalité. Den tredje akten spårar inte ur och dom lyckas hålla filmen någorlunda “verklig” om man jämnför med alla dom andra filmerna. Michael Keaton spelar filmens villain och gör det utmärkt och är utan tvekan där uppe med Loki i kvalité.

Något som jag verkligen gillar med Spiderman: Homecoming är hur grundan filmen är. Han är inte där för att rädda världen eller något sånt utan det handlar mest om att hålla till i hans område i New York. Det är en “liten” film kan man säga. Ant-Man gjorde samma sak och det var en av dom bra grejerna därifrån.

Spiderman: Homecoming petar ner Avengers som #1 bland Marvels filmer för mig. Klockren casting, komedi och villain. Rekommenderas verkligen.

4/5

Det här inlägget postades i Superhero och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Spiderman: Homecoming (2017)

  1. Karin skriver:

    Blev faktiskt väldigt förvånad över hur bra jag tyckte om den här. Tycker att både Tom gör ett bra jobb som Spider-Man och att äntligen fungerar skurken och han har ett mer av ett syfte i dessa filmer och faktiskt en slags relation till Peter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *