Dunkirk, Annabelle: Creation, The Square & Borg

Det blir att göra några korta sammanfattningar av filmerna som jag senast har gått igenom på bio. Det har varit en fin liten variation mellan drama, skräck, Östlund och sport.

Dunkirk:
Hypen runt den här filmen var ju enorm innan den hade släppts. Det kanske man ska förvänta sig när det är Christopher Nolan som sitter bakom kameran. Han valde att berätta filmen på ett speciellt sätt vilket tog den från en vanlig “krigsfilm” till någonting mer intressant än det. Ljudet var helt fantastiskt. Men efter all hype så blev jag ändå lite besviken på filmen, men det finns utan tvekan en hel del kvalité.

3,5/5

Annabelle: Creation:
Skräckfilmer är ingenting jag är allt för intresserad av. Mest på grund av att så många av dessa filmer verkar vara exakt likadana. Jag har helt missat den första filmen av Annabelle så man kan ju fråga sig hur smart det var att gå igenom den andra först. Kul att David F. Sandberg, som tidigare har gjort Lights Out, får lite fler projekt att jobba med. Men detta är inget speciellt i skräckväg. Han lyckades bygga några rätt trevliga scener men utöver det så fanns det inte så mycket annat intressant.

2,5/5

The Square:
Innan jag klev in i biosalongen så visste man ju att detta skulle vara en rätt udda film. Det har ju snackats en hel del om Ruben Östlund och detta var den första filmen som han har gjort som jag gick igenom. Den var ju helt klart… Intressant. Det är inte mycket i storyväg utan istället förlitar dom sig på karaktärerna och dom situationerna dom hamnar i. Det är flera intressanta scener där dom jobbar med fördomar och sånt där som verkligen funkar. Jag hade dock några frågetecken runt några av scenerna. Detta är nog ingen film jag skulle rekommendera till en “average moviegoer”. Men älskar ni film så tror jag att ni verkligen kan uppskatta The Square.

Den är rätt klurig att recensera utan att spoila vissa grejer.

3,5/5

Borg:
Det är något som är så intressant att följa personer som är en av dom bästa i världen i deras sport. Dom har ett sånt driv för att vara bäst vilket i sig är lite fascinerande. Björn Borg är ju någon som verkligen passar in i den modellen och här visar dom baksidan av hans lugn på tennisplanen. Det kan ju bli lite svamligt ibland när dom lägger fram sportfilmer men här tycker jag att Janus Metz Pedersen verkligen lyckades sätta ihop en film som funkar. Jag hade ju ingen aning om hur finalen mellan Borg och McEnroe slutade, så det gjorde ju filmen ännu mer spännande än innan.

Det var dock en grej jag hade velat ha mer av och det var lite mer backstory av John McEnroe. Det är ju något amerikanerna har snackats lite om, fast det kan ju också bero på att marknasföringen inte riktigt stämmer (Borg/McEnroe i USA). Detta är en film om Borg och i andrahand McEnroe. Men när dom har en sån skicklig skådespelare som Shia LaBeouf så hade det ändå varit trevligt med lite fler scener med honom.

Nåja, jag gillade verkligen det mesta med den här filmen. Trots att tempot kanske blev lite lågt i vissa scener så går den ihop väldigt bra. Resten av casten gör det också mycket bra.

4/5

Det här inlägget postades i Drama, Skräck och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dunkirk, Annabelle: Creation, The Square & Borg

  1. Karin skriver:

    Tyckte faktiskt mycket om Dunkirk, men det kan bero på att jag är en sucker för krigsfilmer. Och The Square var ju ändå helt fantastisk.

    • Simon skriver:

      Så är det ju. Det var lite som med Arrival att filmen var nästan alldeles för hypad. Men ljudet i Dunkirk är verkligen speciellt, så bra. The Square är ju helt klart intressant!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *