Sammanfattning av serier

Istället för att göra flera inlägg om flera olika serier så blir det en sammanfattning istället.

Wild Wild Country – Netflix
– Detta är en dokumentärserie som jag inte ville veta om allt för mycket om innan jag startade den. Man hade dock hört att den blivit väldigt hyllad där en stor del av snacket var runt hur den bara blev märkligare och märkligare för varje avsnitt.

Utan att säga för mycket så handlar det om personerna i en sekt som följde en guru vid namn Bhagwan Shree Rajneesh från Indien. När dom flyttar sekten från Indien till en liten stad i Oregon så börjar dom hålla på med en del märkliga grejer. Mer än så vill jag inte säga för det är så förvånande hur många grejer dom hittade på när dom väl tog sig till Oregon.

Första avsnittet var enligt mig rätt vekt där dom visar backstoryn om sekten samt kvinnan som dokumentären mest handlar om, Ma Anand Sheela, som var guruns högra hand. Efter det så blir storyn som sagt bara märkligare och märkligare vilket i sig gör att avsnitten blir mycket mer intressanta.

Fotot i intervjuscenerna var oväntat bra. Ibland i såna här dokumentärer så kan det ju bli rätt “tråkiga” scener när dom väl intervjuar personerna men här har dom verkligen satt ihop något väldigt fint.

Wild Wild Country rekommenderas verkligen.

4/5

Silicon Valley – Säsong 3 (HBO)
– Dom fortsätter att leverera helt okej avsnitt men det kan ju bli lite enformigt ibland, speciellt i storyn, vilket sänker serien en aning. Zach Woods som spelar Jared Dunn är ju seriens stjärna, trots att Thomas Middleditch är “huvudkaraktären”. Hans rätt så udda karaktär passar in klockrent i deras grupp.

Det känns ju ändå som att serien saknar det där lilla extra. Speciellt när man har följt Atlanta, som är nästa recension, där dom verkligen försöker hitta på “nya” saker med serieupplägget.

3,5/5

Atlanta – Säsong 1 (FX)
– Detta är ju en serie som man har hört väldigt mycket om. Donald Glover är både skaparen och spelar huvudrollen. Serien utspelar sig i Atlanta där Glover, hans kusin samt en av deras kompisar försöker ta sig upp inom rapvärlden.

Hela upplägget är verkligen speciellt. Inte nog med att storyn består av massor av grejer som svarta personer i USA får gå igenom så har dom lyckas väva in det med ett mer kreativt upplägg på avsnitten. Ett avsnitt är upplaggt som en talkshow och en annan byggs runt en jacka. Detta är något som jag nämnde tidigare att Silicion Valley saknar. Kreativitet.

Donald Glover gör som väntat det väldigt bra men jag är väldigt imponerad av Lakeith Stanfield, som förövrigt var med i Get Out. Det är han som är “the funny guy” och gör det verkligen utmärkt.

Det ska dock sägas att jag inte är något större fan av serier som har så korta avsnitt då det ofta känns som att dom inte lyckas flytta fram storyn på ett klockrent sätt i varje avsnitt. Här är det lite så också men tack vare deras kreativitet så höjs serien en del.

4/5

Det här inlägget postades i TV-Serier och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *