Sammanfattning av serier #2

Istället för att göra flera inlägg om flera olika serier så blir det en sammanfattning istället.

Mr Robot – Säsong 3 (HBO)

– Dom två första säsongerna lyfte Mr Robot upp som nummer 2 på min topplista bland TV-serier (bakom The Leftovers). I den tredje säsongen så fortsätter dom att leverera kvalité i nästan varje avsnitt, trots att säsongen kanske inte når upp i samma kvalité som den andra säsongen. Seriens skapare, Sam Esmail, är nog en av dom bästa som har hand om en TV-serie just nu. Hans kreativitet med kameraarbetet och storyn lyfter den här serien till något speciellt.

4/5

The Good Place – Säsong 1 (Netflix)

– Det lilla som lockade med den här serien var allt snack om hur bra dom lyckades avsluta första säsongen. Så jag valde att gå igenom serien och ja, det stämmer rätt bra. Hade inte listat ut vars dom skulle ta serien så blev rätt imponerad där.

Kristen Bell är ju enormt likeable i huvudrollen medans Ted Danson imponerar i en mer komisk roll än vad han brukar ha. En hel okej serie överlag.

3/5

The Handmaid’s Tale – Säsong 1 (HBO)

– Detta är en serie som, enligt mig, har det mesta. En intressant story, fantastiska insatser av skådespelarna och ett foto som håller världsklass. Den första säongen av The Handmaid’s Tale är så jävla nära i kvalité som första säsongen av The Leftovers (som jag håller som en av dom bästa säsongerna).

Något dom har lyckats så enormt bra med är hur dom har lagt upp seriens villains. Serena Joy (Yvonne Strahovski) spelar en av dom som startade hela revolutionen. Elisabeth Moss karaktär är handmaid i hennes hus och hon behandlar henne som smuts. Hon kan tamefan vara en av dom bästa villains jag har sett på TV.

Den andra main villain är Aunt Lydia (Ann Dowd) som är kvinnan som ska få ordning på alla handmaids när dom blir plockade att vara slavar. Hennes karaktär är så intressant upplagd där hon är rent utsagt förjävligt mot kvinnorna men hon verkar ändå bry sig om dom enormt mycket då hon också fäller tårar för dom i vissa scener.

Elisabeth Moss, Ann Dowd och Alexis Bledel levererar fantatiska prestiationer under säsongen och alla tre plockade hem varsin Emmy. Rättvist. Ann Dowd visade sin kvalité i sin roll i The Leftovers men vann inget där. Elisabeth Moss blev ju nominerad massor av gånger för sin roll i Mad Men, så båda fick tillslut vinna sin Emmy. Men den som imponerade mest var Alexis Bledel. Det är ingen skådespelare jag har följt allt för mycket men damn, här visar hon verkligen sin kvalité. Hon kan mycket väl ha levererat bästa insatsen i hela serien.

Så. Jävla. Bra.

5/5

Det här inlägget postades i TV-Serier och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *